Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny na imprezę - pomocy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny na imprezę - pomocy

Witam.
    Poszukuję projektu kolumn z porządnym basowym pierdolnięciem na małe domóweczki (ok.50-70 osób) zdecydowałem się na własnoręczne wykonanie z uwagi na to ze nie mam zbyt wielkiego budżetu a obudowy mogę mieć za free.
    Jakość nie musi być jakaś zbyt powalająca z uwagi na to że ani ja ani moi znajomi audiofilami nie są. Myślałem nad czymś takim: http://www.stx.pl/kolumny-stx-f-360-czarny.html
    Co możecie powiedzieć na ten temat ?

2x15cali estradowego basu z oferty stx i duzy mocny driver tubowy,bedziesz miał takie pierdo.... ze ci znajomi z imprezy po uciekaja i szyby z okien po wypadaja
    Jest na forum pare speców od estrady i nagłosnien sal napewno ci konkretnie doradza co i jak a tymi stx raczej sie nie interesuj

Skomentuj

Zamieszczone przez chodek1 Zobacz posta
      Ciekawe jak wycisneli 96dB z PJ?

Skomentuj

Nie na temat...
        Ciekawe tez jakim cudem odtwarza pasmo od 24hz:biggrin:

Skomentuj

Ok, to powiedzmy ze do 200zł za sztuke głośnika liczymy wsumie 5 głosników 1000zł co mozna ciekawego z tego zrobic?

Skomentuj

Jeśli ma być to DIY to proponuje sklonować Tonsil Zeus. Basu na pewno Ci nie braknie.. :) Gorzej z kosztem ale będzie Pan zadowolony...
            Koszt głośników to ok 500zł na kolumne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
              Nie na temat...
              Ciekawe tez jakim cudem odtwarza pasmo od 24hz:biggrin:
              Zmierzyli linijka!? :lol:

Skomentuj

No właśnie też swego czasu myślałem nad zeusami ale spotkalem sie z nienajlepszymi komentarzami odnosnie ich, zainteresował mnie pomysł Pana Marios221 żeby zrobić jakiś zestaw estradowy i proponował bym dążyć raczej w właśnie tą stronę.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Ciekawe jak wycisneli 96dB z PJ?
                  Ciekawe tez jakim cudem odtwarza pasmo od 24hz
                  wyglada na to ze zastosowali takie same chwyty marketingowe jak budzetowa konkurencja

Skomentuj

Moim zdaniem Zeusy to nie takie złe kolumny ale w orginale napewno nie do domu,Strojone w okolicach 50-60hz robia jeden wielki łomot na imprezy jak najbardziej
                    Mysle ze to by było nawet ponad twoje wymagania http://www.stx.pl/pa-1000-4-fr.html
                    Jesli obudowy masz za darmo to z przetwornikami w 1000zł sie zmiescic
                    Ale najlepiej bedzie jesli napiszesz czym chcesz to napedzać i tak dalej w ilu metrach to zagra i ktoś z pro audio ci konkretnie doradzi.

Skomentuj

Mysle ze to by było nawet ponad twoje wymagania http://www.stx.pl/pa-1000-4-fr.html
                      Jestem za.

Skomentuj

Wzmacniacz zamierzam dobrać jak już zdecyduję się na kolumny, zainteresował mnie projekt PA-1000, czy ktoś mógłby coś dokładniej o tym powiedzieć? np. czy warto coś w nich zmieniać w porównaniu do orginału, jakie tunele br itp. cenowo wyszło by w miare przyzwoicie, niskotonowce po 160zł i wysokotonowce po 94zł także mieści się to w ramach moich możliwości.

Skomentuj

Ja do imprez mam audiofilskiego Klona WLMa Diva edit by zibi:lol:. Jeśli imprezy w max 30-40mkw to polecam:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                            Ja do imprez mam audiofilskiego Klona WLMa Diva edit by zibi:lol:. Jeśli imprezy w max 30-40mkw to polecam:)
                            Napisz coś więcej o tym klonie :)
                            Parametry zwrotnicy, pojemnosc obudowy, strojenie, wzmacniacz z jakim grają (faktycznie są tak wybredne pod tym wzgledem?). Może masz jakies fotki ? :)
                            Wyczytalem, że eminence wypuszczał dla WLMa zmodyfikowaną wersje BETA-10CX - nie dostępną w detalu. Jak to z tym jest ?
                            Od dłuższego czasu czaje sie na Divy, na wiekszosci for zachwyt spory, niestety brak konkretnych informacji.

Skomentuj

Zamieszczone przez recovery Zobacz posta
                              Wyczytalem, że eminence wypuszczał dla WLMa zmodyfikowaną wersje BETA-10CX - nie dostępną w detalu. Jak to z tym jest ?
                              Jest to wysoce prawdopodobne, eminence robi/robił bardzo dużo OEM'ów dla różnych marek.

Skomentuj

No właśnie, jakbyś mógł coś więcej napisać o tych klonach to był bym wdzięczny.

Skomentuj

recovery nie wiem co pisza audiofile ale ja napisze tak:
                                  Jak wybredne na wzmacniacz... z jednym grają z innym nie?? Głupota audiofilska, paranoja, nie zapomnij ze bez kabla zasilającego za 500zł nie zagra. Strojenie, obudowa... eksperymentuj Ja dałem duzo... 55litrów strojenie odpowiednie do chwili nie pamietam 2 rurki 6,8cm coś koło 11-12cm Zwortnica SW pomiary i ognia Jak grają zaje... . Fajny szybki bas, bardzo przjemne wokale jestem zaskoczony i zauroczony tym. Wysokie tone przydałoby się coś lepszego, ale nie wiem czy to zasługa umiejscowienia GDWT czy czego ale nie jest tak źle jakby mogło sie wydawać Całokształ bardzo mi sie podoba, duzo lepiej od Tonsila GDN 13-50-9 + Seast KT22taf. Zostane zlinczowany za słowo lepiej, tak lepiej i inaczej dla mnie "milej" dla ucha. No i te 95db

Skomentuj

[QUOTE=dj_zibi;305419]Głupota audiofilska, paranoja, nie zapomnij ze bez kabla zasilającego za 500zł nie zagra./QUOTE]
                                    Paranoja? im to sprawia radość i chyba nic nam do tego,maja kable za 10-15% ceny systemu i nie jest dla mnie to jakieś chore bo w kablach chodzi równiez o technologie materiały i jakość wykonania 1/10 ceny całego systemu to nie dużo aby miec spokojna głowe,Przynajmniej ja wkładajac taka kase nie wpakował bym tam kabli po 5zł mb.
                                    Paranoja zaczyna sie wtedy jak słucham ludzi którzy pakuja droższe kable wtyczki od kolumn i próbuja mnie zaskoczyć czymś nowym,to dopiero przerost formy nad trescia.
                                    Trzeba na poczatku poznac definicje audiofilstwa oni nie słuchaja muzyki tylko dzwieków,A dla tego przykładu melomani wola muzyke.
                                    Odchodze troszke od tematu ale prosze was przestancie używać pojecia "audiofilism" i "hiend" bo tak naprawde na tym forum powstało tyle bezkompromisowych konstrukcji ze można to na palcach jednej reki policzyć,A jak stx pisze u siebie na stronie Hi end...No chłopaki bez komentarza to zostawie,ale rozumiem tredyy....przecież to modne nazywac najtansze 3way na stx hi endem.
                                    Zależy jakie kto lubi imprezy bo jednym wystarczyły by szerokopasmówki lampa 2.5wata i mały sub a inni wola skakac pod sufit.
                                    Ja mysle żę autor byłby zadowolony z tych kolumn i chyba nie warto kombinować jesli mamy pod nosem gotowy sprawdzony projekt

Skomentuj

Troszkę się panowie rozpisali, ale dziękuje za to bardzo, przyda mi sie to do poszerzania mojej jeszcze dość skąpej wiedzy na ten temat, a wiec mam rozumieć ze jednak zostajemy przy projekcie budowy pa-1000-4-fr tak?

Skomentuj

chodek1 musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy chcesz robic dyskoteke i nic wiecej, czy chcesz baaardzo głosno słuchać, ale i przy małych natęzeniach ma byc przyjemnie:)

Moje "WLMY" w sylwestra zrobiły niezły rozp...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X