To nie rozumiem po co ludzie robią sami kolumny?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana kolumn na coś mniejszego z wykopem - ok. 500zł
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dreadlook Zobacz postaPrzy wyśmiewaniu ktoś nie nauczył Cie czytać z sensem.
Kolumny, które polecił Ci Pogromca zagrają obfitym basem (czyt będzie go dużo), ale nie zejdą wystarczająco nisko, będzie niedosyt i zapragniesz subwoofera. Ja bym poczekał na dostawę AWXów do projektu MX-140.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dreadlook Zobacz postaOne są 6Ohm? PMA 860 nie będzie miał problemu? :P
Może sprecyzuję się jeszcze, chciałbym żeby głośniki zagrały dobrym, dosyć mocnym basem, zachowując przy tym jakość dźwięku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaTak jak już raz powiedziałem a diciprocomp powtórzył jest ci potrzebny MX-140 w linii transmisyjnej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postanie rozumie znaczenia pojęć "z wykopem" i "niskie zejście".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dreadlook Zobacz postaalbo chce połączenia tych dwóch pojęć :)
Chcesz miec za 600zł niskie zejscie i tym samym wysoki bas z wykopem i zapytam a jak? To nie możliwe...Przynajmniej nie w tym budżecie.
Za dobry subwoofer z niskim zejsciem zapłacisz ponad 1.5k do tego kolumny z aktywnym basem na 12 calowych głosnikach nie mniej niz 2k,A masz przepraszam budżet siegajacy 4tyś zł?
Chyba nie,dlatego słuchaj co ci mówia inni i nie kombinuj bo zmieniasz zdanie co 5min,W tl z awx nie bedzie wykopu za to bedzie duzo basu.
Zrób sobie ten projekt 3way stx'a tam bedzie duzo basu,eksperymentuj ze strojeniem od 35hz-45hz i wybierz gdzie dla ciebie bedzie nisko i z wykopem.
A jak kolega zacznie czytać co pisza to bedzie wiedzieć co i jak do tego projektu 3way stx z elektrody,i bedzie mniej głupich pytań,Bo jest wyraznie napisane
"strojona na 45Hz tunelem fi 70mm, wytłumiona do polowy watoliną."
ty strojac ta obudowe na 35hz bedziesz musiał dać wieksza rure,Winisd policzy jej wymiary.
I tyle w temacie:)
Skomentuj
-
Przecież ten zestaw to jakieś 760zł (głośniki + zwrotnice)...
---------- Post dodany o 22:31 ---------- Poprzedni post o 17:10 ----------
Powiedzcie mi coś na ich temat: http://allegro.pl/kolumny-yamaha-ns-...161635771.html
Będę robił MX-140 jednak chcę dozbierać kasy i muszę kupić coś co na razie będzie mi pykało (co później dobrze mi się sprzeda). Chciałby, coś do ok. 300zł
Skomentuj
Skomentuj