Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Scan Speak 26W-8534G00 na suba, opinie, rady?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Scan Speak 26W-8534G00 na suba, opinie, rady?

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...00-p-2137.html

Interesuje mnie ten głośnik na suba, co o nim myślicie? Chciałbym w tym tygodniu na coś się zdecydować i szukam porady:-)

NIe ma za małego X-max na subwoofer?

Skomentuj

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...55a-p-873.html

A ten usher 8955 też ma nie duży xmax, a jednak wrzucają go do subwooferów i ponoć sprawuje się świetnie, więc taki xmax nie przekreśla głośnika jako reproduktora najniższych rejestrów, a jaką piękną chakę ma ten scan:P

Skomentuj

Mały Xmax - niewielkie ciśnienie( w duzym uproszczeniu) głośnik moze poprawnie odtwarzać niskie tony, ale nie będziesz tego "czuł". no oczywiście wszystko zależy czego oczekuje się od suba - przetworniki z ekstremalnie dużym xmaxem średnio sprawdzają się muzyce.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
          NIe ma za małego X-max na subwoofer?
          a co to ma wspolnego? przesuniesie objetosciowe?
          raczej bym sie interesowal brzmieniem tego typu glosnika

ja bym poszukal opini o brzmieniu tego glosnika
          discovery to tania seria za wyzsza cene niz u konkurencji
          tak wiec za ta cene moze byc tylko przecietny glosnik

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            a co to ma wspolnego? przesuniesie objetosciowe?
            Wychylenie objetnosciowe :) Niski x-max = male wychylenie objetnosciowe = niska wytrzymalosc mocowa = mniejsze trzesienie w pokoju :)

Skomentuj

zapomniales o plusie w postaci specyficznego brzmienia

Skomentuj

Z tym x-max to napisałem żeby rozpocząć rozmowę:) Osobiście też bardziej interesowało by mnie brzmienie.

Skomentuj

W ogóle tam jest błąd bo to są parametry wersji 22cm, ta 26 ma raczej do OZ.

a Co myślicie o tym?
                  http://allegro.pl/dayton-audio-rs270...174475376.html

Skomentuj

Ma to byc do muzyki czy kina?

Skomentuj

i do muzy i do filmu, choć pewnie częściej do muzyki. Napęd już jest:-) 300watt@40hm, 150watt@8ohm;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                        usher 8955 też ma nie duży xmax, a jednak wrzucają go do subwooferów i ponoć sprawuje się świetnie, więc taki xmax nie przekreśla głośnika jako reproduktora najniższych rejestrów, a jaką piękną chakę ma ten scan:P
                        W takim razie po co chcesz sie pakować w tego scana jesli usher jest taki swietny?
                        O wiele bardziej widze oba głosniki jako aktywne doły w kolumnach ale mniejsza z tym
                        a jaką piękną chakę ma ten scan:P
                        Przecież i tak nie puscisz go powyżej 150hz.

Skomentuj

Beyma power 12
                          W muzyce lamie zebra, w filmie kopie po nerkach

Skomentuj

A ja polecę Seasa L22RN4X/P. Nie taki bardzo drogi, w BR zadowala się ok. 35l strojonymi na 30Hz. Mam go, miałem Ushera 8955a i Usher gra bardziej miękko, Seas bardziej sprężyście. Yoshi ma tego Seasa w swoich najnowszych R3.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

chodziło mi o chakę od dołu, a nie od góry, ale nie ważne. Aktywne doły czemu nie, ale nie teraz.

Beyma ciekawa, ale po pierwsze mam 300 watt a nie 500, a po drugie ten czerwony napis jest wieśniacki ;-) A co o tym daytonie myślicie?(RS270s-8)

Skomentuj

Jeżeli chodzi o niski bas to Seas L26RFX/P:) Ale nie wytrzyma raczej bardzo dużych mocy. Visatony były chwalone.... Co osoba to inne zdanie.

Skomentuj

chodziło mi o chakę od dołu, a nie od góry
                                  Nie widze w niej nic niezwykłego.
                                  Beyma ciekawa, ale mam 300 watt a nie 500
                                  Watt? I co z tego ze masz 300wat ja mam 600 i jakie to ma znaczenie?
                                  Ta beyeme spokojnie wysterowało by sie tda w mostku przy skutecznosci 95dB...
                                  Ja czasami nie rozumie co wy sie tak tych watów uwzieliscie przecież to kilka dB róznicy...
                                  I dla jasnosci 500wat to moc ciagła która ta beyema może wytrzymac
                                  A daytonowi możesz zapodać jedynie 150Wat i co teraz
                                  Ale do rzeczy bo co post bedziesz podawać nowy głosnik,nakierunkuj sie czego oczekujesz niskiego masujacego basu,czy kopiacego wysokiego a nastepnie sprecyzuj swój budżet i ostatecznie wyszukaj co cie interesuje a może coś z tego sie ulepi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                                    Nie widze w niej nic niezwykłego.

Watt? I co z tego ze masz 300wat ja mam 600 i jakie to ma znaczenie?
                                    Ta beyeme spokojnie wysterowało by sie tda w mostku przy skutecznosci 95dB...
                                    Ja czasami nie rozumie co wy sie tak tych watów uwzieliscie przecież to kilka dB róznicy...
                                    I dla jasnosci 500wat to moc ciagła która ta beyema może wytrzymac
                                    A daytonowi możesz zapodać jedynie 150Wat i co teraz

Ale do rzeczy bo co post bedziesz podawać nowy głosnik,nakierunkuj sie czego oczekujesz niskiego masujacego basu,czy kopiacego wysokiego a nastepnie sprecyzuj swój budżet i ostatecznie wyszukaj co cie interesuje a może coś z tego sie ulepi.
                                    Wytłumaczy mu tą sprawę ktoś spokojniejszy ode mnie czy ja mam to zrobić?

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                                      Wytłumaczy mu tą sprawę ktoś spokojniejszy ode mnie czy ja mam to zrobić?
                                      Wytłumacz mi prosze ta "sprawe",Bo zawsze jak próbujesz coś udowodnic na siłe to pojawia sie usmiech na mojej nad wyraz smutnej twarzy:unsure:

Skomentuj

fakt ze 300w do tey beymy to tak na styk (jest jeszcze mniejsza siostra) ale przy tej efektywnosci to i z tych 300w bedziesz mial naprawde niezlego potwora
                                        czerwony napis... mozesz zamalowac albo wymienic cala oslone p/pylowa i luz.
                                        ale nie namawiam, tylko proponuje mialem i w muzce nic lepszego nie slyszalem... serio

Skomentuj

Czaruję...
                                        X