Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór przetworników do kolumn, podłogowe, podstawkowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór przetworników do kolumn, podłogowe, podstawkowe

Witam

Z związku ze sprzedażą kolumn, chciałbym zrobić jakiś zestawik, jednak problemem jest wybór przetworników. Myślę też nad kupnem gotowych np. B&W 602 S2... ale warunki do zbudowania kolumn mam więc pomyślałem że można by coś zbudować ale problemem jest wybór przetworników

Interesuje mnie raczej dwu drożna konfiguracja ze względu na ograniczony budżet...

Obudowy: nie ma problemu
    Zwrotnice: nie ma problemu, dysponuję odpowiednim sprzętem pomiarowym więc sam zaprojektuje
    Wzmacniacz: różne, różniste, docelowo będzie klasa A (Aleph-M)
    Rodzaj muzyki: dosłownie każdy
    Pomieszczenie:jest dużo za duże, ale nie chodzi o to żeby robić imprezy tylko miło posłuchać, będzie mało dobuduję subwoofer

Problemem jest wybór przetworników bo nie mam pojęcia na co stawiać, nic mi nie przychodzi do głowy i stąd moja prośba o jakieś naprowadzenie mnie na dobrą drogę. Pierwsza myśl jaka mi wpadła to Monacor 165 Kep, lecz nie słyszałem tego przetwornika i nie wiem z czym go można skonfigurować i czego się po nim spodziewać...

Budżet ograniczony bo ok 800zł na przetworniki lecz jak będzie ktoś miał jakaś ciekawą propozycję odpowiedniej konfiguracji mogę go troszkę przekroczyć...

Pozdrawiam i z góry dziękuję za porady

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
    Budżet ograniczony bo ok 800zł na przetworniki
    MX-140

Pierwsza myśl jaka mi wpadła to Monacor 165 Kep
    na allegro byly kolumny na tym glosniku

Skomentuj

No właśnie tak myślałem że padną propozycje na STX'ach, ale czy nie ma już nic innego :) w takim razie jak już budować MX-140 to może pokusić się o projekt TL'ki który jest na forum, może ktoś ma porównanie MX-140 do B&W 601 S2, 602 S2 ??

Pozdrawiam

Skomentuj

myślałem że padną propozycje na STX'ach, ale czy nie ma już nic innego
        Dołóż drugie osiem stówek i będziesz mógł grymasić.

Skomentuj

Jak już STX to może pokusić się o 3-way AWX ( 8" + 5" + 1" ) koszt przetworników jakieś 950zł, z tym że nie mam pojęcia jak to zagra i czy warto inwestować w taki projekt ....

Skomentuj

może ktoś ma porównanie MX-140 do B&W 601 S2, 602 S2 ??
            chcesz porownania tanich B&W do obecnie najlepszych STXow?
            prestiz producenta jednym... ale biorac pod uwage osiagi i ceny konkurencji to MX-140 powinien kosztowac 3xtyle!

a TLka to dobry pomysl

---------- Post dodany o 21:34 ---------- Poprzedni post o 21:30 ----------

Jak już STX to może pokusić się o 3-way AWX ( 8" + 5" + 1" ) koszt przetworników jakieś 950zł, z tym że nie mam pojęcia jak to zagra i czy warto inwestować w taki projekt ....
            wlasnie wplacam kase na czesci do zwrotnic - w weekend powinien byc odsluch

Skomentuj

Czaruję...
            X