Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa do Hertz ES 300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowa do Hertz ES 300

Witam wszystkich.
    Bardzo prosze forumowiczow o pomoc w dobraniu obudowy do powyzszego glosnika.
    Ma to byc subwoofer do kina i bedzie napedzany sub300 od Irka.
    Zdaje sobie sprawe ,ze jest to glosnik do car audio i raczej do obudowy zamknietej ale skoro juz mam to chcialbym cos z nim zrobic.
    Producent zaleca do tego glosnika obudowe BR 38L.
    Bawiac sie Winisd *jako laik* wyliczylem sobie obudowe BR 43L.(mam do tego BR 8.5cm w najwezszym miejscu i dlugosci 33cm-w ksztalcie L).
    Prosze o korekte moich obliczen:
    1.jpg
    2.jpg
    3..jpg
    Last edited by Artur305; 13.03.2012, 16:02. Powód: brak fotek

masz podbicie, tak nie powinna wyglądać charakterystyka amplitudowa.
    Powinna "biegnąć linia prosta, po czym nagle gwałtownie opadać" a u ciebie najpierw jest górka, potem opada.

Skomentuj

Witam.
      Tak wiem ,ze jest podbicie o niecale 3db ale w pomieszczeniu podbicia podobno i tak same powstana. Zalezy mi na obudowie BR do kina (suba do muzyki w zamknietej juz mam).
      Zeby uzyskac plaska charakterystyke musialbym dac obudowe > 150L ale wtedy wytrzymalosc mocowa i impuls sa nie do przyjecia + miejsce na pralke.
      Glosnik jest nowy i szkoda ,zeby sie marnowal. Jak nikt nie pomoze to zrobie bude 43L strojona na 32Hz. Moja wiedza z akustyki jest bardzo slaba i opiera sie tylko na teorii wyczytanej na tym forum.

Skomentuj

Rób tak jak chce producent, pobaw się strojeniem, ja w es250 dałem okolo 35-40hz :)

Skomentuj

Masz ES 250 w domu czy w aucie....jak to gra ? Napisz cos wiecej.

Skomentuj

Czaruję...
          X