Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mini monitorki lub zestaw 2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mini monitorki lub zestaw 2.1

Serwus,
    temat jest prosty - potrzebuję mini monitorki na biurko - przeznaczenie muzyka.

Coś o miejscu - biurku - będą grały w odległości od głowy - 60-70cm
    Niestety mam małe biurko i mało miejsca - i tego zmienić obecnie nie mogę.

Zasilanie - w zasadzie mogę je podłączyć do wzmacniaczy z Pianocraft 640 bo taka możliwość istnieje.

Lub zdecydować się na jaką wersję aktywną.

Panowie - nie ukrywam, że idę ku rozwiązaniom raczej gotowym - nie każdy ma możliwości czas i umiejętności jak wielu z Was - stąd też przyszedłem po poradę.

Myślałem też o zestawie 2.1 - z drugiej strony czy czasem gotowe zestawy komputerowe nie będą a miarę dobre za kwotę dajmy 500zł ? załóżmy, że to taki budżet.

Ciężko mi się zdecydować, ale słyszałem 2-3 zestawy i sopranu to one nie mają lub mają bezndziejny.

Czy możecie mi jakoś pomóc ?
    Dziękuję

Słuchałem wiele zestawów 2.1 i nadają się tylko do buczenia. Wysoką górę mają zazwyczaj kiepską, dźwięki z pogranicza środka i góry są bardziej akceptowalne. Potem środka zwykle nie ma, albo jest płaski i ... bass podbity od +6 do +12db do tego nie przyjemny, ciągnący się i bardziej buczący jak grający.

Ja już na pewno 2 raz nie kupie takiego zestawu, bo tylko sobie można słuch zepsuć :)

Skomentuj

nowszej wersji zdjecia niestety wkleic nie moge

no ale to DIY :???:

Skomentuj

A coś na monitorach 10cm + sopran + aktywny subwoofer ? faktycznie mam ograniczone możliwości działania - ale zawsze mogę od kogoś przecież kupić - prawda?
        Pawel S. - to monitorki to Twoja robota ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Ronol Zobacz posta
          Pawel S. - to monitorki to Twoja robota ?
          tak
          obecnie glosniki wysokotonowe skonczone, brakuje tylko terminali i zwrotnic

do tego GDN 17SW i miodzio zestaw

Skomentuj

No dobrze, a te monitory są oparte na na jakich przetwornikach ?

Skomentuj

http://allegro.pl/tweetery-wysokoton...209043604.html + http://stx.pl/wm-stx-4-1-100-8-f-s-mc.html

te monitory akurat sa dosc duze bo nie planuje suba
              z subem moga byc jeszcze mniejsze

Skomentuj

No dobrze to by była paczka na górę - tak a sub ? gdn 17 sw + jakiś mały panel co to wszystko zasili czy optymalniej uzyc pianocrafta?

Skomentuj

Czaruję...
                X