Właśnie skończyłem robić zwrotnice, nie obyło się bez małych przeszkód. Jednak są już gotowe. Mam nadzieje że do niedzieli, będę miał już kolumny złożone.
Dzisiaj osiągnąłem połowiczny sukces, udało mi się złożyć jedną kolumnę. Jest trochę nie szczelna, ale to nie problem, z tym sobie poradzę. Mam drugi problem, ale wydaje mi się że głośniki charczą. Jak zrobię drugą to się okaże. Muszę ją jeszcze wytłumić bo dźwięk jest taki "pusty", mało basu.
Dokończyłem dzisiaj drugą kolumnę, i kurcze też jest trochę nieszczelna. Jednak nie tak jak ta pierwsza, wygłuszyłem ją i jest już dużo lepiej. W tygodniu albo w weekend rozbiorę je i uszczelnię od środka, oraz wyrównam z zewnątrz. Między tymi dwoma monitorami jest kolosalna różnica w dźwięku. Człowiek uczy się na błędach...
Jak coś ma male nieszczelności to kleję soudalem poliuretanowym do drewna (66a). To jest klej nisko rozprężny, robi się z tego coś ala pianka. Przed klejeniem nawilżam krawędzie i jest OK.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Uszczelnie to silikonem albo jak LuSzTi pisał tym klejem. Krawędzie są krzywo przycięte, bo nie miałem jak ich przyciąć dokładnie. Tak jak pisałem uszczelnię od środka, zaszpachluje je od zewnątrz i powinno być dobrze.
Skomentuj