Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bardzo tanie 2-way - WM.STX.4.1.100.8.F.S.MC + Mission Audax

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardzo tanie 2-way - WM.STX.4.1.100.8.F.S.MC + Mission Audax

Hejka, chcę zrobić pierwsze tanie 2-way.
    • Mission Audax - 2 x 8 PLN
    • WM.STX.4.1.100.8.F.S.MC 2 x 28 PLN
    • Zwrotnica STX 2D-6-4/8 - 2x 18,30 PLN

Do tak taniego zestawu można chyba zastosować gotową zwrotnicę. I tak nie mam sprzętu do pomiarów. Ma to pograć w nocy przy laptopie.

Zamieszczone przez kalene Zobacz posta
    można chyba
    Chyba nie.
    Sprzęt do pomiarów to raptem wkładka WM61A.

Skomentuj

Yoshi robił zwrotke pod missiona i małego arn-a, może ktoś byś się podjął sprawdzenia jakby to grało z tym stx-em?

Skomentuj

Hejka, chcę zrobić pierwsze tanie 2-way.
        Mission Audax - 2 x 8 PLN
        WM.STX.4.1.100.8.F.S.MC 2 x 28 PLN
        nie jestes pierwszy

u mnie brakuje tylko zwrotnicy
        jak uporam sie z garazem to bede robil pomiary

Skomentuj

Jestem kobietą :p więc nie będę pierwsza no to zamawiam głośniki, na początek tylko kondensator, aby zabezpieczyć wysokotonowy i poczekam na zwrotkę.

Skomentuj

Oj Paweł Paweł... Nie napisał, że będzie pierwszy tylko, że będą to jego pierwsze tanie kolumny :)

Skomentuj

Jestem kobietą więc nie będę pierwsza
              a to przepraszam - nawet nie zwrocilem uwagi na nick

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Nie napisał, że będzie pierwszy tylko, że będą to jego pierwsze tanie kolumny
              ale mi chodzilo wlasnie o to ze juz wczesniej wpadlem na taki pomysl :p

a tak przy okazji - mam 4 fronty 104mm alu do missiona

Skomentuj

Sorry za odgrzebanie tematu ale nie chce zakładać nowego wątku. Jak oceniacie tego STXa (WM.STX.4.1.100.8.F.S.MC)? Jak sie ma np do małych ARNów lub Tonsili? Chce zrobić komuś prezent w postaci kolumn na małym głośniku niskośredniotonowym max 10cm i missionie

Skomentuj

najbadziej zblizony brzmieniem do ARN 116
                  basu podobna ilosc
                  podobna efektywnosc
                  lepiej na srednicy niz ARN 116

tonsile wg mnie tutaj przyjemniej wypadaly. satelitki tonsila od zestawu sub-sat 1.1 bardziej mi odpowiadaly

moje monitorki sa juz gotowe. od tygodnia na nich slucham. troche srednica malo detaliczna bo mam wysoki podzial... ale i tak jest przyjemnie jak za taka cene

Skomentuj

Dzięki Paweł:) A podzielisz się zwrotnicą?

Skomentuj

wiesz co, nie jestem specjalista od zwrotnic
                      grac to jakos gra, ale czy jest to poprawne?
                      udostepnic moge, ale nie biore za to odpowiedzialnosci :p

zwrotnice robilem do tych czesci jakie mialem. stad takie dziwne wartosci

Skomentuj

Paweł a dlaczego az taki wysoki podział?
                        i czy nie uważasz, ze charakterystyka w miejscu podziału jest troche wycofana w stosunku do reszty?
                        moze z tego powodu mało szczegółów?

---------- Post dodany o 21:50 ---------- Poprzedni post o 21:49 ----------

missionem można spokojnie na 2,5kHz zejsc
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

taki podzial bo... na to pozwalaly czesci jakie mialem
                          woofer tez wydawalo sie ze na to pozwalal. ale faktycznie jak te pare dni ich sluchalem to bym teraz dal podzial nizej. ale wiazaloby sie to z filtrem 3 rzedu na GDNa wiec i wzrost kosztow zwrotnicy

i raczej nie zwracaj uwagi na "liniowosc" mojego wykresu. pierwsza wersja byla bardziej liniowa a wcale liniowo nie brzmiala...
                          na szybkiego pomiary robilem wiec nie sa zbyt dokladne

Skomentuj

A czy można liczyć że kiedyś ta zwrotka będzie zmieniona / poprawiona? Tak jakby ktoś robił od początku i tak musiałby kupić części do zwrotnicy.

Skomentuj

Jak by mi ktoś podesłał w miarę dokładne pomiary to mógłbym zaproponować od siebie jakąś zwrotnice.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                Jak by mi ktoś podesłał w miarę dokładne pomiary to mógłbym zaproponować od siebie jakąś zwrotnice.
                                a masz jak odsluchac?

moge sie pobawic jeszcze z innymi wersjami. ale nie wiem ile to potrwa. no i najwazniejszy jest gust sluchacza. jednym sie spodoba to, innym inna wersja

Skomentuj

pobawilem sie troche strojeniem tunelu. obnizylem na tyle na ile moglem do zalecanych ok 70-75Hz
                                  musze jeszcze dodac wytlumienie zeby zniwelowac troche dudnienia...
                                  ale powiem ze zaskoczyly mnie basem te glosniki

nie wiem co zibiemu nie pasowalo w tych glosnikach - moze w zamknietej nie gra basem. ale w b-r jest wystarczajaco zeby sluchac muzyki przy kompie bez suba

aha - sprzedaly sie wczoraj
                                  czekam na nowe terminale i porobie fotki na przyszlosc

niedlugo nowa wersja z PJtka i wbudowanym wzmacniaczem!

Skomentuj

Myslisz o panelu ode mnie? Niestety okazuje sie ze dwa z nich nie do konca chodza jak powinny i panel wyjdzie po 110zl.. :/ ale o tym wieczorem

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      Myslisz o panelu ode mnie?
                                      nie, ten wzmacniacz z DXa. podlaczylem na probe i okazalo sie ze calkiem dobrze sobie z tym radzi

Skomentuj

Czaruję...
                                      X