Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw naprawczy gdn20/40 15Ω

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw naprawczy gdn20/40 15Ω

Witam na początek jako nowy chciałbym sie przywitać a wiec witam :)
    A teraz do rzeczy. Czy mógłby mi ktoś polecić gdzie można za rozsądne pieniądze kupic zestawy naprawcze do głośników tonsila gdn 20/40 15Ω Głównie chodzi mi o impedancje cewki aby miała 15 Ω bo te 8 i 4 są ogólnodostępne znalazłem kilka źródeł jednak nie wiem czy cewka jaka zostanie dla mnie dobrana będzie parametrami chociaż zbliżona do oryginału dlatego zależy mi na opinii kogoś kto głębiej niż ja siedzi w tym temacie .

Co sądzicie o sklejonych zestawach z alledrogo chińszczyzna czy może warto się skusić ? Oferuja tam dobranie cewki ale czy warto http://allegro.pl/listing.php/search...ory=66925&sg=0
    http://www.naprawaglosnikow.pl/

PS jesli nie ten dział to prosze o przeniesienie do odpowieniego innnego od kosza :)

polski tonsil to prehistoria i od lat ich juz nie bylo
    co ciekawe chinszczyzna nawet lepiej wykonana

napisz do umifonu - powinni wykonac odpowiednie cewki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      co ciekawe chinszczyzna nawet lepiej wykonana
      Nie przesadzaj... To że przez lata na rynku sprzedawano odpady produkcyjne oraz głośniki składane przez pracowników albo ich matki na kolanie w piwnicy nie oznacza że produkcja w fabryce Tonsilu była badziewna...

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
        Nie przesadzaj...
        specjalnie dla mojej dziewczyny kupilem "oryginalne" zawieszenie z umifonu - niby produkcja dla tonsila
        i powaznie tania chinszczyzna ktorej mam pelno na polce byla lepiej wykonana ;]

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
        nie oznacza że produkcja w fabryce Tonsilu była badziewna...
        o tym nic nie wspominalem

Skomentuj

A wiec załóżmy że zawieszenia z umifonu sa badziewne (chińskie) wiec po co przepłacać zamówię jakieś inne chińskie tańsze lepsze czy gorsze tego pewnie sie nie dowiem bo nie znajdę oryginalnych :/
          Przeczytałem gdzieś opinie że membrany z umifonu sa "płytsze" i ciężko je spasować z GDNami co przemawia za zakupem na allegro itp zestawów chińskich dedykowanych pod konkretny model głośnika, bo wiele osób regenerowało glośniki na tych zestawach . Ale nie w tym rzecz tym bedę sie martwił na koniec najbardziej zależy mi na cewkach, a skladając zamówienie do umifonu musze podać ich dokładne parametry . Nie jest problemem wymiar czy wysokość uzwojenia ale brakuje takich danych jak

MAteriał korpusu: Kapton, Nomex, Aluminium
          - krawędź korpusu cewki
          -szerokość papieru izolacyjnego
          - szerokość folii miedzianej
          - położenie punktu lutowniczego
          - szczelina korpusu cewki
          - grubość materiału korpusu
          średnica drutu
          waga cewki
          liczba zwojów
          ilość warstw

sporo już szukam i szukam jednak nigdzie nie moge znaleść szczegółowych danych

Skomentuj

Czaruję...
          X