Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie drogi głośnik na Subwoofer.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie drogi głośnik na Subwoofer.

Cześć ! ,
    Mam mały sub 50watt , max 80watt 3ohm w obudowie BR (DIY)
    Do tej pory wyciągałem na nim maxa ale znudził mi się i dlatego zwracam do was się z prośbą o poszukanie jakiegoś mocniejszego głośnika na suba
    na głośnik mam max 70zł
    Buda 12l

PS: jeżeli dajecie głośniki dla których ta buda jest za mała , to będę mógł zbudować nową bez problemu

http://www.stx.pl/gdn-17-200-8-sw.html

GDN-17-200-8-SW

Skomentuj

i tak sie sklada ze jest w ogloszeniach tanio

nie za glosny ale spelnia warunek ceny, obudowy i jest prawdziwym subwooferem

drozsza opcja http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc-duplikat-1.html + uzywany wzmacniacz stereo o mocy 2x50-120w

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        i tak sie sklada ze jest w ogloszeniach tanio

nie za glosny ale spelnia warunek ceny, obudowy i jest prawdziwym subwooferem

drozsza opcja http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc-duplikat-1.html + uzywany wzmacniacz stereo o mocy 2x50-120w
        o jaki wzmak ci chodzi ? jakiś z ogłoszeń ?

PS: mam już amplituner JVC RX-150
        Last edited by przemo312132; 28.03.2012, 17:46.

Skomentuj

glosnik jest w ogloszeniach!
          http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...dn-17-200-8-sw

Skomentuj

A jaki wzmacniacz masz do tego suba?

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
              A jaki wzmacniacz masz do tego suba?
              Przecież napisałem

PS: mam już amplituner JVC RX-150 ,

ma on 2x 40watt , posiada 4wyjścia ( prawy 2x ,lewy 2x )

Skomentuj

No to jak ma dwa wyjścia to do subwoofera potrzenujesz wzmacniacza osobnego.

Skomentuj

Jak podłączysz kolumny i suba jednocześnie, to JVC spalisz.

Skomentuj

;//,
                    a ostatnio słyszałem że do suba można dać wzmacniacz jakiś nie wiem o co chodziło ale nie potrzebował już ktoś drugiego amplikaa

Skomentuj

Ampli to jest do kolumn. Chyba jakieś posiadasz, co? A do suba potrzebny jest oddzielny wzmacniacz, czy to monofoniczny specjalnie przeznaczony do suba z odpowiednimi filtrami, zabezpieczeniami i tego typu bajerami, czy w ostatecznosci jakiś normalny wzmacniacz do kolumn. Ten drugi przypadek jest fajny jak masz glośnik dwucewkowy (np ten co rzucił ci odrobinkę wyżej Paweł.S), ale i tak musisz do tego posiadać jakiś filtr dolnoprzepustowy (jak sama nazwa wskazuje, filtr ktory przepuszcza tylko niskie częstotliwości, czyli bas), wiec od drugiego wzmacniacza specjalnie przystosowanego do suba i tak nie uciekniesz.

Nie wiem dlaczego, ale zawsze dla wszystkich początkujących jest to jakieś wielkie odkrycie...

P.S. Nie "watt" tylko "WAT". Tak samo jak nie "bass" tylko "BAS". I tu mógłbym przepisać zdanie z linijki wyżej...

Skomentuj

No ok to będę musiał zakupić ten wzmacniacz tylko jaki jest odpowiedni nie wiem .. , tak dopiero w wakacje będę mógł go kupić ze względu na kasę..

"P.S. Nie "watt" tylko "WAT". Tak samo jak nie "bass" tylko "BAS". I tu mógłbym przepisać zdanie z linijki wyżej..."
                        -

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo312132 Zobacz posta
                          tak dopiero w wakacje będę mógł go kupić ze względu na kasę..
                          w takim razie po co kupowac glosnik do suba ktory sobie polezy i bedzie sie kurzyl?

Skomentuj

w takim razie po co kupowac glosnik do suba ktory sobie polezy i bedzie sie kurzyl?
                            No ja nie wiedziałem ze będzie potrzebny drugi wzmacniacz..

Skomentuj

No niestety najtanszy panel to 150zł.
                              Jak podepniesz pod jvc to impedancja wypadkowa moze być za mała i spali koncówke mocy bo watpie ze tam jest zabezpieczenie.
                              Można było by wziaść tez moc z kolumn ale jak podajesz 40wat na kolumne i jeszcze zabierać zeby dorzucic subowi to sie mija z celem

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                                No niestety najtanszy panel to 150zł.
                                dlatego zaproponowalem 2 cewkowy glosnik + uzywany wzmacniacz stereo + filtr dolnoprzepustowy
                                jak sie trafi odpowiednia okazje to za te 100-150zl mozna miec naped do suba 150-200w

Skomentuj

jak sie trafi odpowiednia okazje to za te 100-150zl mozna miec naped do suba 150-200w
                                  No chyba na papierze.
                                  Za taka kase to można miec tda,a wzmaczniacz stereo jest całkowicie bez sensu filtr + wzmaczniacz i cena wyjdzie równowartość fajnego panelu

Skomentuj

To ja jestem już całkiem ciemny :o

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo312132 Zobacz posta
                                      Mam mały sub 50watt , max 80watt 3ohm w obudowie BR (DIY) Do tej pory wyciągałem na nim maxa ale znudził
                                      To czym zasilałeś tego suba do tej pory :???:

Skomentuj

Tym, co spalił.

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Czaruję...
                                        X