Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher 8948A i 8945A w kontekście zwrotnicy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Usher 8948A i 8945A w kontekście zwrotnicy

Witam,

Planuję wykonanie zestawu z jednym z tych głosników (skłaniam się ku 8948A) i T9950-20.
    O ile zestaw z 8945A był wielokrotnie wykonywany jako diy i jego zwrotnica jest ogólnie znana, to czy ktoś odpowie mi na pytanie, czy ta sama zwrotka sprawdzi się po zastosowaniu 8948A? pytanie laickie, wiem, ale jestem własnie laikiem.

Ze względu na nieco szybszy bas i czytelniejszy środek skłaniałbym się właśnie ku temu głosnikowi.

niby ani właściwościami machano-elektrycznymi się nie różnią, ani charakterystyką amplitudową.
    Ale i tak po zamianie nalezy wykonać pomiary w celu weryfikacji czy współpracuje ze zwrotnicą prawidłowo, jak nie to poprawić i tyle.

Skomentuj

Dzięki:)

Tamten schemat zwrotki (do 8945A) jest powielany dość masowo. 8948 też zauwazyłem robi się popularny, i widziałem go tu w kilku aplikacjach ale nie w dokładnie takiej.
      Może po prostu zaryzykuję. A poprawiać będę i tak na ucho raczej.

Skomentuj

ja mam w planach monitorki na 8948a i 9950 - odezwij się do mnie na PW, widzę, że też jesteś z Wwy to można się wymienić doświadczeniami. Jak dobrze pójdzie to zwrotkę będę miał i po złożeniu bęę ewentualnie odsłuchiwał i poprawiał - mam własny zestaw pomiarowy więc nie powinno być problemów :)

Skomentuj

Witam.
          Kiszuriwalilibori i Eternality - również planuję zrobić sobie zestaw na tych głośnikach, czy możecie podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Ja mogę pomóc przy stolarce.

Skomentuj

Mam nadzieje, ze widzieliscie :) prosta zwrotnica do 8948a + 9950
            https://files.me.com/labradork/4gvno9

Skomentuj

@wacken -skrobnij pmkę to Ci napiszę do jakich wniosków doszliśmy z założycielem tematu, uważam, że plany mamy bardzo nieliche :)

@mellowman - thx, już to znamy, napewno będzie to jedna z opcji, które się sprawdzi, akurat mam te elementy na stanie, a zwrotka jest prosta

Skomentuj

Nie wiem czy to widzieliście. Ja wynalazłem cóś takiego http://www.parts-express.com/project...the%20Designer

Skomentuj

ja mam jeszcze inną zwrotkę do 8948A i 9950-20

Skomentuj

Adam_85 to się podziel tą zwrotką

---------- Post dodany o 09:24 ---------- Poprzedni post o 08:49 ----------

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i maile ale jakoś to zbyt długo trwa. Kupiłem już gotowy zestaw i teraz zapewne szybko nie wrócę do tematu, choć szkoda mjego pomysłu na obudowę. Pozdrawiam i życzę bardzej owocnych rozmów.

Skomentuj

Czaruję...
                    X