Poszukuję od jakiegoś czasu zamiennika zamiast Tonsil GDN 20/80/8 Ohm do swoich kolumn, które nie jako są ( prawie - ale to chyba jeszcze potrwa) w końcowej fazie budowy. Parę dni temu znalazłem na necie przetwornik niskotonowy z oferty (o ile mi się dobrze wydaje) producenta Voice Krat – nie jestem pewien do końca, ale niektóre sklepy internetowe nie podają producenta (jakieś no name) chociaż może to ten sam głośnik tego producenta a mianowicie chciałbym spytać Was drodzy forumowicze czy:
- ktoś z Was może zna te głośniki, miał do czynienia z nimi i czy są coś warte?
- czy można je zastosować jako zamienniki zamiast Tonsila GDN 20/80/8 Ohm?
- i czy możecie mi polecić jakiś inny zamiennik?
Pytam gdyż ceny przetworników, Tonsila poszły drastycznie w górę no i troszkę mi to budżet może naruszyć (i tak już jest ograniczony) a przyznam się, że zwrotki są zrobione pod Tonsile GDN 20/80/8 Ohm, GDM 10/80/8 Ohm, GDWK 10/80/26 8Ohm - te ostatnie przetworniki posiadam oczywiście prócz GDN-ów.
Przeszyłam fotkę tegoż przetwornika i parametry techniczne:

DANE TECHNICZNE:
- Woofer: 200mm membrana formowana ciśnieniowo polipropylen IMPP zawieszony gumą butylową
- Moc maksymalna:130 W
- Moc nominalna:80 W
- Pasmo przenoszenia: 45 - 4 000 Hz
- Efektywność: 90 dB
- Impedancja:8 Ohm
- Otwór montażowy: 188 mm
- Głębokość montażowa: 90 mm
Dla porównania dane techniczne Tonsila GDN20/80/8 Ohm:
- Woofer: 200mm membrana formowana ciśnieniowo polipropylen IMPP zawieszony gumą butylową
- Moc maksymalna:180 W
- Pasmo przenoszenia: 50 - 4 000 Hz
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 13:03 ---------- Poprzedni post o 12:51 ----------
Sorki taka mała pomyłka.
- ktoś z Was może zna te głośniki, miał do czynienia z nimi i czy są coś warte?
- czy można je zastosować jako zamienniki zamiast Tonsila GDN 20/80/8 Ohm?
- i czy możecie mi polecić jakiś inny zamiennik?
Pytam gdyż ceny przetworników, Tonsila poszły drastycznie w górę no i troszkę mi to budżet może naruszyć (i tak już jest ograniczony) a przyznam się, że zwrotki są zrobione pod Tonsile GDN 20/80/8 Ohm, GDM 10/80/8 Ohm, GDWK 10/80/26 8Ohm - te ostatnie przetworniki posiadam oczywiście prócz GDN-ów.
Przeszyłam fotkę tegoż przetwornika i parametry techniczne:

DANE TECHNICZNE:
- Moc maksymalna:130 W
- Pasmo przenoszenia: 45 - 4 000 Hz
- Otwór montażowy: 188 mm
- Głębokość montażowa: 90 mm
- Moc maksymalna:180 W
- Pasmo przenoszenia: 50 - 4 000 Hz
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 13:03 ---------- Poprzedni post o 12:51 ----------
Skomentuj