Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stereo STX'a f-180 - wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stereo STX'a f-180 - wzmacniacz

Witam, posiadam kolumienki STXa http://www.stx.pl/kolumny-stx-f-180-czarny.html jednak nie posiadam wzmacniacza. Jaki wzmacniacz najlepiej złożyć żeby zasilić te kolumny? Czy brać się za konstrukcje na tranzystorach czy może na układach scalonych, nie siedzę od trochę dawna w temacie i dlatego liczę na wasze sugestie.

pozdrawiam.

raczej cos gotowego uzywane

Skomentuj

zaproponujesz coś może do tych kolumn?

Skomentuj

w jakich granicach cenowych?

Skomentuj

myślę że około 300-400 zł

Skomentuj

Sony ES 500 i > ,ale jak kolego ma chęci to może sobie złożyć uni ,symka lub coś na mofetach ,ale z ładną obudową ciężko się będzie zmieścić $.

Skomentuj

obudowe dam plastikową :P nie mam zamiaru się jakoś z wyglądem bardzo wysilać, ważne żeby dobrze grało. Na początku myślałem nad wykorzystaniem moich 2 końcówek LM3875 ale to tylko 56 Watów. Napisałeś coś o "Symku" co to jest ? Zasilacz miałbym do wzmacniacza, trafko leży 2x37 V 300 Watt, więc z niego można wszystko prawie zasilić. Też zależy mi na tym żeby to była konstrukcja w miarę prosta, bez przedwzmacniacza, będzie to zaopatrzone w sygnał z interface'u audio.

Skomentuj

poszukaj yamahy
                nie pamietam modelu - chyba a-500 czy a-540 lub wyzsze

Skomentuj

Może znajdziesz Yamaha AX-700
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

http://allegro.pl/wzmacniacz-yamaha-...310271913.html tutaj znalazłem a500 w miare fajna cena 250 zł

jest spoko ten AX 700 jednak cena mnie troche ogranicza używka 500 zl prawie, co myślicie o tej a500tce ?

Skomentuj

Zamieszczone przez yaku150 Zobacz posta
                      używka 500 zl prawie
                      czasem za <=400zł są
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

oki, jeśli coś znajdę a narazie na allegro i ogólnie w necie nie znalazłem innych sztuk więc to odpada, tymczasem co myślicie o tym A500 co podałem wcześniej, gośc ma dobre opinie i opis jest dobry więc taka cena za ten sprzęcik będzie dobra?

---------- Post dodany o 12:36 ---------- Poprzedni post o 05:56 ----------

http://allegro.pl/yamaha-ax-500-sony...325799734.html znalazłem też taki wzmak, coś tam ma z włącznikiem CD direct ale to nie problem, i taki:
                        http://allegro.pl/yamaha-ax-540-430-...307468766.html tutaj tylko nieoryginalne pokrętła od korektora.

Prosze dajcie znać co o tym wzmaku myślicie, czy to w tych granicach cenowych tj. 300 zł będzie dobry wybór?[COLOR="#696969"]

---------- Post dodany o 16:19 ---------- Poprzedni post o 12:38 ----------

Analizowałem przed chwilą uniamp Irka, i uważam że bez większych problemów udałoby mi się go złożyć, na pewno wyjdzie mi to dużo taniej, chodzi mi teraz głównie o moc czy jej z tego wzmaka wystarczy na te kolumny.

Skomentuj

Zamieszczone przez yaku150 Zobacz posta
                          Analizowałem przed chwilą uniamp Irka, i uważam że bez większych problemów udałoby mi się go złożyć, na pewno wyjdzie mi to dużo taniej,
                          taniej niz 250zl za gotowy wzmacniacz?
                          powodzenia!

Skomentuj

zapomniałem dodać, że mam płytki, bardzo wiele elementów nowych(przynajmniej 80% wszystkich rezystorów kondesatorów), transformator, radiator i elektrolity, jedyne co będzie drogie to tranzystory mocy.

Skomentuj

skoro masz to nawet bym sie nie zastanawial

tylko ze podsumowujac wszystko i tak taniej/szybciej bedzie kupic gotowca

Skomentuj

też tak właśnie myślę, jednak nie wiem jak jest z awaryjnością takiego sprzeciku, mówie o tych wzmakach a500, ax470 i podobnych.

jeśli możesz to oceń dla mnie ten wzmak

http://allegro.pl/yamaha-ax-500-sony...325799734.html

Skomentuj

nie mialem wiec nie ocenie

inni koledzy mieli ich sporo

Skomentuj

no to bardzo bym prosił kolegów którzy ten wzmacniacz posiadają o opinię

Skomentuj

witam ponownie po dłuższej przerwie, poszczęściło mi się i dostanę w prezencie duzo lepszy wzmacniacz do wyboru,
                                      w granicach około 1000 zł !!, wybrałem narazie taki http://audio.com.pl/testy/yamaha-as-300:2 co o nim myślicie będzie ładnie ciągnął :P? czy może macie jakieś lepsze propozycje w tych granicach cenowych :?

Skomentuj

Czaruję...
                                      X