Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ARN 150 i monacor - co myslicie nad tym?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ARN 150 i monacor - co myslicie nad tym?

Co sądzicie o wysokotonowcach firmy "monacor" konkretnie chodzi mi o modele DT-107 i DT-300. Który z nich byłby lepszym partnerem dla monitorów opartych na ARN 150/03/8?

wydałbym wiecej kaski na lepszego niskiego t lepsxych wysokich, nawet tonsil 16/50 bo jest fajny :)

Skomentuj

no fajny to jest nie powiem kurcze ale i przeszło dwa razy drozszy. ja do kina daje arny 150 w polaczeniu z dt100 zobaczymy co z tego wie wylęgnie.

Skomentuj

Kwestia dotyczy głównie wysokotonowego. Wiem ze ARN słobo sobie radzi powyzej 2000 hz. I nie wiem co z tym fantem zrobic podobno DT-300 mozna ciac juz przy tej czestotliwosci ale nie najlepiej radzi sobie przy 20 khz. natomiast DT-107 mie swietna charakterystykę ale tniemy go około 3000 hz. nie wiem na co sie zdecydowac. max kwota na wysokotonowy moze oscylowac wokól 100 zł. moze macie jeszcze inne pomysły. A odnosnie tonsila 16/50/6 to macie moze charakterystyki i jaka obudowę proponujecie do niego?

P.S. Z wysokotonowych doczynienia miałem jedynie z ARV 104/04/8

Skomentuj

Nie przejmowałbym się specjalnie lekkim niedomaganiem DT300 w zakresie powyżej 18 kHz. W tym zakresie (wnioskując z charakterystyk) jest nawet nieco lepszy od znanego Ci ARV-104. Za ok. 80 zł nie można spodziewać się głośnika klasy np. Vify D27TG-35. Wydaje się, że DT300 może być godnym partnerem dla ARN-150. Przydała by się jednak opinia kogoś, kto słuchał tego głośniczka.

Skomentuj

Czaruję...
          X