Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer na głośniku SW.STX.15.3.800.8.F.S.MC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer na głośniku SW.STX.15.3.800.8.F.S.MC

Witam serdecznie, na wstępie chciałem się ze wszystkimi przywitać gdyż jest to mój pierwszy post na forum. W moje posiadanie wpadł głośnik STX'a SW.STX.15.3.800.8.F.S.MC, Na temat tego głośnika jest bardzo mało informacji w necie oraz brak jakichkolwiek opinii . Czy ktoś z Was miał do czynienia z tymże głośnikiem? Planuje zrobić a nim subwoofer do kina domowego oraz muzyki. Myslę też nad pewnym projektem, zastanawiam się czy nie zrobić kolumn czterodrożnych a głośnik ten wykorzystać jako subniskotonowy i na zwrotnicy odciąć go około 200 hz. Co o tym sądzicie? Jaką obudowę proponowalibyćie do tego "potworka" ? Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem.

Przedewszystkim to jakim wzmaczniaczem do niego dysponujesz.
    Wystarczy umiec czytać i juz sie wie jaka obudowa jest proponowana do tego głosnika.
    Zrobisz kolumny czterodrożne a zwrotnice zaprojektujesz sam? jeden głosnik nie wystarczy do stereo potrzeba 2

Skomentuj

Wzmacniacz to Wharfedale 2x400 4ohm . Czytałem jaką obudowę proponuje producent, bardziej chodziło mi o opinie kogoś kto eksperymentował już z tym głośnikiem. STX podaje tylko swoje propozycje. Co do kolumn czterodrożnych, mam pare kolumn które mogę przeznaczyć na eksperymenty. Planowałem zrobić od podstaw skrzynki, włożyć głośniki które były w starych kolumnach łącznie ze zmodyfikowaną zwrotnicą pod tego stx'a. Zdaje sobie sprawę że do Stereo potrzebuje dwóch głośników to nie problem :)

Skomentuj

A czy uważasz ze istnieje pojecie jak zwrotnica uniwersalna?
        Jaki sens ma pakowanie głosników po starych kolumnach głosniki musza sie ze soba zgrać aby zestaw mógł poprawie pracowac.
        Twoje pomysły sa bez sensu,Bez urazy oczywiscie.
        Zrób subwoofer na tym głosniku w obudowie jaka podaje stx jesli chcesz zmian sciagnij winisd i baw sie w motywikacje litrazu i strojenia portu.
        A co do kolumn to lepiej bedzie jak skopiujesz jakis projekt bo dla poczatkujacego akustyka zrobienie dobrej zwrotnicy 4way jest praktycznie nie mozliwe.

Skomentuj

Zamieszczone przez pablooo24 Zobacz posta
          Myslę też nad pewnym projektem, zastanawiam się czy nie zrobić kolumn czterodrożnych a głośnik ten wykorzystać jako subniskotonowy i na zwrotnicy odciąć go około 200 hz. Co o tym sądzicie?
          sadze ze brak ci wiedzy zeby zbudowac takie kolumny
          skad to wiem?
          po twoich pytaniach

przeczytaj dane producenta - tam masz wszystko

Skomentuj

A mógłbyś podać link do parametrów tego wzmacniacza? Jakoś nie mogę znaleźć.

Skomentuj

Czaruję...
            X