Witam serdecznie, na wstępie chciałem się ze wszystkimi przywitać gdyż jest to mój pierwszy post na forum. W moje posiadanie wpadł głośnik STX'a SW.STX.15.3.800.8.F.S.MC, Na temat tego głośnika jest bardzo mało informacji w necie oraz brak jakichkolwiek opinii . Czy ktoś z Was miał do czynienia z tymże głośnikiem? Planuje zrobić a nim subwoofer do kina domowego oraz muzyki. Myslę też nad pewnym projektem, zastanawiam się czy nie zrobić kolumn czterodrożnych a głośnik ten wykorzystać jako subniskotonowy i na zwrotnicy odciąć go około 200 hz. Co o tym sądzicie? Jaką obudowę proponowalibyćie do tego "potworka" ? Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
subwoofer na głośniku SW.STX.15.3.800.8.F.S.MC
Collapse
X
-
Wzmacniacz to Wharfedale 2x400 4ohm . Czytałem jaką obudowę proponuje producent, bardziej chodziło mi o opinie kogoś kto eksperymentował już z tym głośnikiem. STX podaje tylko swoje propozycje. Co do kolumn czterodrożnych, mam pare kolumn które mogę przeznaczyć na eksperymenty. Planowałem zrobić od podstaw skrzynki, włożyć głośniki które były w starych kolumnach łącznie ze zmodyfikowaną zwrotnicą pod tego stx'a. Zdaje sobie sprawę że do Stereo potrzebuje dwóch głośnikówto nie problem :)
Skomentuj
-
A czy uważasz ze istnieje pojecie jak zwrotnica uniwersalna?
Jaki sens ma pakowanie głosników po starych kolumnach głosniki musza sie ze soba zgrać aby zestaw mógł poprawie pracowac.
Twoje pomysły sa bez sensu,Bez urazy oczywiscie.
Zrób subwoofer na tym głosniku w obudowie jaka podaje stx jesli chcesz zmian sciagnij winisd i baw sie w motywikacje litrazu i strojenia portu.
A co do kolumn to lepiej bedzie jak skopiujesz jakis projekt bo dla poczatkujacego akustyka zrobienie dobrej zwrotnicy 4way jest praktycznie nie mozliwe.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pablooo24 Zobacz postaMyslę też nad pewnym projektem, zastanawiam się czy nie zrobić kolumn czterodrożnych a głośnik ten wykorzystać jako subniskotonowy i na zwrotnicy odciąć go około 200 hz. Co o tym sądzicie?
skad to wiem?
po twoich pytaniach
przeczytaj dane producenta - tam masz wszystko
Skomentuj
Skomentuj