Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

arn 2226-03/8 gdwt 9/80 8 ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

arn 2226-03/8 gdwt 9/80 8 ohm

Witam

Wczoraj wpadły mi w łapy gł. jak w temacie, chciałem zrobić szybki test i troszkę się poduczyć, szybkie przeliczenie i arn siedzi w 29l, F3 na poziomie 44 ( dobrze wytłumiony gąbką czopową) gra całkiem znośnie może trochę cicho, jutro dokładam do nie go 0,2 mH.. Gorzej jest z gdwt nie mogę nigdzie znaleźć indukcyjności Le, Qms, Qes googlowałem już wszystko, narazie puszczony jest przez przez 2,2uf ale nie da się tego słuchać.

1. Dysponuje ktoś ts do GDWT ?
    2. Korektor impedancji wyszedł mi na 11,1 i 6,8( przeczytałem artykuł na stronie ale ciężko mi to idzie)
    3. Jak to jest możliwe że 1 monitor daje lepszy efekt w niskich rejestrach niż 2 ? (fazy są ok)

Wiem że mam i będę miał dół w środku

Zamieszczone przez preso Zobacz posta
    1. Dysponuje ktoś ts do GDWT ?
    TS wysokotonowki? dobre :lol:

TSy sa potrzebne tylko do wooferow

3. Jak to jest możliwe że 1 monitor daje lepszy efekt w niskich rejestrach niż 2 ? (fazy są ok)
    akustyka pokoju? postaw je obok siebie i sprawdz

Skomentuj

To po kiego grzyba Xover 3 te parametry do wyrysowania chatki ?

Przetestowałem kilka ustawień kolumienek i ciężko znaleźć kompromis odsłuchu :)
      Last edited by preso; 04.06.2012, 14:13.

Skomentuj

w tym programie mozesz sie pobawic
        ale nie kupuj elementow do zwrotnic wg tego programu!

bez zmierzenia realnych charakterystyk czestotliwosciowych jak i impedancji nie da sie zaprojektowac poprawnych zwortnic!

Skomentuj

Ciężki orzech do zgryzienia, masz może Panie Pawle jiga do sprzedania ?

Skomentuj

Panie Pawle
            bez przesady - poprostu pawel

nie, ja zrobilem tylko dla siebie i nie sprzedaje
            ale kolega damiani ma na sprzedanie http://allegro.pl/show_item.php?item=2365659375

jak drogo to rob sam za ok 20-30zl

Skomentuj

Jednak zrobię go sam :) Można wykorzystać ten schemat http://imageshack.us/f/824/arn.png/ jako bazę do rozpoczęcia pomiarów ? Chodzi oczywiście o 226

Skomentuj

mozesz tak zaczac
                chociaz z tego co pamietam to te zwrotnice rowniez sa z "kalkulatora" wiec nie zdziwie sie jak bedziesz musial zaczac od zera

Skomentuj

Dzięki za szybką odp. bo juz rozgladalem sie na polinku za jantzenami 47uf a to wydatek 50zł/st (szybko mozna wtopic pare groszy).. Swoja droga gdzie mozna kupic kondy (gorszej jakości) wysokiej pojemności do testow ?

Skomentuj

tylko kondy w szeregu uzywaj lepszej jakosci
                    rownolegle do glosnika dawaj tansze elektrolity

nawet zamiast jantzenow przy tych glosnikach uzylbym starych miflexow

Skomentuj

Czaruję...
                    X