Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil Alton 200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil Alton 200

Witam Wszystkich :)
    Przeglądając ofertę polskiego producenta Tonsil, natknąłem się na taka produkcję :

http://www.tonsil-meble.pl/alton_200.html

Co o tym myślicie, czy to jest jakieś nawiązanie do Altusów 200??
    Niestety nie mogę nigdzie znaleźć na jakich przetwornikach bazuje ta konstrukcja.

Dodam, że na grouponie można je mieć już za 499 zł ale to chyba dotyczy jednej sztuki a para 899 zł

http://www.groupon.pl/deals/cala-pol...0_0_163&a=1661

Pozdrawiam

Wszystko z tym groupon'em ok ale jest jeden hak, mały ale może dla niektórych istotny a mianowicie:

4) Zamówienie zostanie zrealizowane najpóźniej do 1.09.2012.

Niekoniecznie może tak się zdarzyć ale może być że będziemy czekać na kolumny ponad dwa miesiące...

Pozdrawiam i ogólnie chciałbym mieć okazję posłuchać tych kolumn a jeszcze większą frajdę by mi sprawiło zajrzenie do środka (interesuje mnie co to za głośniki tam siedzą) :)

Skomentuj

przeciez dopiero co byl temat o tym! gdzie on zniknal?

Skomentuj

STX i Monacor . Nie ma producenta o nazwie Tonsil. Reklama jest od Tonsil-Meble Sp. z o.o. która była kiedyś stolarnią. Kolumny na stronie int. to renderowana grafika więc mogą jeszcze nie istnieć, co tłumaczy długi termin dostawy na aukcji groupon. http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...-Tonsil/page11

Skomentuj

znalazlem - dzieki arwasowi poszedl do kosza

ale wyszlo na to ze tonsila nie ma i zeruja na marce...
          a glosniki to pewnie STXy + jakas chinska wysokotonowka

---------- Post dodany o 17:47 ---------- Poprzedni post o 17:46 ----------

Zamieszczone przez yogii Zobacz posta
          STX i Monacor
          wiesz ktory monacor?

Skomentuj

ten Monacor: http://www.monacor.pl/product/show/2021/HT-958PA-SW Pozostałe głośniki są z stx: GDM-14-130-8-SC i W.STX.10.2.150.8.F.S.MC Producent nazywa się Tonsil-Meble, ma jedynie podobną nazwę i podobny znak firmowy jak dawny Tonsil. I oczywiście nazwę modelu - Alton.
            Last edited by yogii; 11.06.2012, 17:03.

Skomentuj

Zamieszczone przez yogii Zobacz posta
              Pozostałe głośniki są z stx: GDM-14-130-8-SC i W.STX.10.2.150.8.F.S.MC
              czyzby nawet sie nie wysilili o zamowienie specjalnych glosnikow?

Skomentuj

Do zestawów za 800 złotych? Takie typy głosników podał tonsilmeble na forum o polskich markach audio.

Skomentuj

no fakt, za 800zl to zadna rewelacja... ale jakby nie patrzec to by sie sprzedawalo

Skomentuj

Nawet sie nie wysilili na wyższe modele z tej taniej serii papierowej.
                    Last edited by yogii; 11.06.2012, 17:52.

Skomentuj

A czy ten cały pseudo Tonsil, to nie ma czegoś wspólnego z Pylon'em bo grafika stronki praktycznie identyczna i jakoś tak mi pachnie tym Pylonem nie wiem czemu ...

Skomentuj

pisal o tym arwas (zanim go zbanowali za to niepotrzebne chamstwo)
                        to jest to samo
                        tylko zeruja na marce tonsil

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                          Zamówienie zostanie zrealizowane najpóźniej do 1.09.2012.
                          Mam wrażenie, że to takie "grupowe zamówienie na forum" - coś jak na Missiony :)
                          Zapewne nie mają kolumn (na stronie jest tylko rendering - brak zdjęć) i po prostu zbierają grupkę "naiwniaków", dla których w sierpniu te kolumny poskładają - finalizacja zamówienia na rozpoczęcie roku szkolnego (tudzież w smutną rocznicę...)

Skomentuj

na allegro się widać sprzedają po ponad 1500zł.... ale tam termin realizacji to 2dni...

Skomentuj

Czaruję...
                            X