Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kino na STXach SCX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakoś mi się nie spieszy, poczekam :)
    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Nie na temat...
      Skoro to temat o systemie x.1, to zadam pytanie: czy tnie się od dołu fronty? Mam podobny problem, chcę zgrać monitorki 15AWX+SEAS z subem na MDS10DVC. Myślałem, żeby zastosować do tego celu "subsonica" ze strony głównej (oczywiście odpowiednio dobierając kondensatory, cięcie coś koło 70Hz). Czy taka aktywka to dobry pomysł? Całość raczej napędzą dwa UniAmpy (jeden na stereo + z drugiego - po kanale na każdą cewkę MDSa).

Skomentuj

Nie na temat...
        i tak i nie
        sa 2 szkoly uzywania subwoofera
        jedni puszczaja calym pasmem kolumny a sub ma uzupelniac niedobor basu jak i pasma (plus - wszystko gra "pelnia" mozliwosci, minus - trudno to zgrac)
        druga szkola to wlasnie filtrowanie kolumn i zastepowanie basu tylko subem (plus - kolumny wytrzymuja duzo wiecej i maja mniejsze znieksztalcenia, minus - dodatkowy filtr na kolumny)

Skomentuj

Miał ktoś porównanie kina w systemie 5.1 do 6.1?
          Cały czas zastanawiam się nad tym 6 głośnikiem czy warto go robić? Bardziej wolał bym centrala z "membraną bierną" zamiast tego surround back (bynajmniej by ładnie wyglądał central). Problem w tym że mam ok 2000 zł na ten system i ciężko podjąć mi decyzje :/
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

poszukaj sobie w necie infornacji o filmach ktore maja dzwiek w formacie 6,1

Skomentuj

Takowych filmów jest mało, a jak już są to w języku ang. Ja raczej wole wersje PL więc jednak buduje dobre 5.1 :)

---------- Post dodany o 12:36 ---------- Poprzedni post o 21:59 ----------

Pisałem dzisiaj do POLINKU o zwrotnice, pytałem się czy mają płytki, odpisali:
              Posiadamy dwie wielkości uniwersalnych PCB do montażu zwrotnic.
              -150x100 w cenie 7,01zł brutto
              -140x190 w cenie 12,34zł brutto
              Ten mniejszy wymiar można zastosować do zwrotnicy 2 drożnej, natomiast większą do trójdrożnej.
              Te płytki nadadzą się?

Skomentuj

A po cholerę Ci płytki? Kawałek sklejki, panel, czegokolwiek jako podłoże. Do tego parę opasek samozaciskowych (tzw. trytytek) i wiertarka, lutownica i jedziemy. Czytasz jak układać cewki względem siebie tutaj http://www.troelsgravesen.dk/coils.htm i się do tego stosujesz i będzie OK. Zwrotka ma być sprawna technicznie, nie dostaje się punktów za jej wygląd bo i tak jest w środku. Może być duża jeśli taka Ci wyjdzie w czasie układania, byle zmieściła się do środka.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Co racja to racja
                  Zazwyczaj sam wytrawiałem sobie płytki, ale chlorek mi się skończył
                  Chyba pójdę na łatwiznę i zrobię jak mówisz :)

---------- Post dodany o 15:41 ---------- Poprzedni post o 13:24 ----------

Witam
                  Dziś pożyczyłem końcówke mocy ADS LX 800 i przetestowałem moje gdn 30/120/1 oraz STX 30/500/2x4 AA. Po podłączeniu STX'a i daniu mu w piz** poczułem smród palonego izolatora na drucie nawojowym (czy jakoś tak, tata elektronik tak to określił), według mnie z głośnika wycisną bym jeszcze więcej ale ten zapach mnie trochę przeraził. Poszło na niego ok 400W bo wzmacniacz był przyciszony.

Czy przyczyną tego zapachu może być to, że długo stał nie używany, a jak już to grał pod wzmacniaczem ok 100W, który go nawet nie rozbujał?

Skomentuj

ten zapach to pewnie klej termoutwardzalny :p
                    tez mialem to samo na SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP
                    pozniej jakos juz nie smierdzialo, a dostawal ta sama moc

tylko przypominam ze to glosnik nadal 300w! mimo ze nie slychac znieksztalcen

Skomentuj

Tylko że on dość długo grał w aucie i czy ten klej nie powinien już zniknąć?
                      Owszem zniekształceń nic, śmiało mogę stwierdzić, że zagłuszył moje 2 gdn'y w co nadal nie mogę uwierzyć (jest to opinia 5 osób które uczestniczą w testach)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                        śmiało mogę stwierdzić, że zagłuszył moje 2 gdn'y w co nadal nie mogę uwierzyć
                        ooo - tu mnie zaskoczyles!
                        wiem ze on nisko schodzi... ale efektywnoscia nie powalal

a w jakiej aplikacji masz tonsile?

Skomentuj

Test przebiega tak:
                          Altus 200 z amplitunera, a suby podłączałem po ADS'a, sterowanego z miksera YAMAHA MG 166 cx:
                          pierw 2 GDN'y (projekt z forum nie pamiętam jaka buda)
                          a potem samego STX'a

Basy na GDN'ach nie mogą się jakoś zgrać z całością, są dobre do bardzo szybkich piosenek ale to takich "zwyczajnych" nie bardzo. Natomiast STX idealnie się zgrywa z Altusami, schodzi nisko nawet bardzo ale doskonale odtwarza to pasmo co GDN'y. Wytwarza też o wiele większe ciśnienie niż 2 tonsile (a to mnie naprawdę zdziwiło)

Skomentuj

co do smrodu napisz do STXa

Skomentuj

Jak będę miał chwile to napiszę :) Ale pogram nim na małej mocy przez kilka godzin i zobaczę jak zagra potem, póki co nie śmierdzi.

Skomentuj

Czaruję...
                              X