Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub do Pioneer VSX420 + koda 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub do Pioneer VSX420 + koda 5.1

Witam, przymierzam się do zakupu suba do w/w zestawienia gdyż przy oglądaniu filmów odczuwa się ten pewien niedosyt niskich tonów z tych maleńkich 12cm w kodach Narazie zastanawiam się nad STX A-200, lecz jestem otwarty na inne propozycje

Teraz o wymaganiach i możliwościach

Budżet-400-700zł (o ile warto)
    Pokój 30m^2
    Możliwie aby nie przekraczał 120l ;]
    Sub wyłącznie do filmów i programów TV (do muzyki jest inny sprzęt)
    Auto ON/OFF

W sklepie próbowali mi wcisnąć jakaś Yamahe za 499zł (ale grało to przeciętnie...) oraz jakąś Kodę za 599 (gar 12", zejście miało to no ale kto pyta nie błądzi)

Zamieszczone przez kamil1987b Zobacz posta
    Narazie zastanawiam się nad STX A-200,
    chyba S-200?

mialem. za te pieniadze bardzo przyjemny sub. czasami troche za cichy, ale brzmienie super

Budżet-400-700zł (o ile warto)
    Pokój 30m^2
    zrobisz sam czy chcesz gotowca?

Skomentuj

Tak, tak S-200, pomyliło mi się z panelem A-200, pisałem z pamięci już :)

Pokój jest...średni wielkościowo, poza tym przy oglądaniu filmu nie musi on grać za głośno, ważne aby właśnie grał czysto i dość potrafił zejść (co przy gdn 27 powinno się udać w miarę) a i cena kusząca :)

Wolałbym gotowca co nie oznacza że sam bym czegoś nie zbudował, przy czym wolałbym ominąć budowę panelu z wzmacniaczem bo ciężko z czasem u mnie na to :)
      Last edited by kamil1987b; 23.06.2012, 07:31.

Skomentuj

jak ma byc gotowy i za 400zl to polecam S-200. jedyne co mi sie w nim nie podobalo to wlasnie to ze byl czasami za cichy
        jak bys robil DIY za 700zl to juz moze byc duzo ciekawszy

Skomentuj

Co byś zaproponował z DIY? :) Jak narazie wygrywa S-200, ew Koda sw-1000 v2 :)

Skomentuj

zeby bylo tanio i prosto
            http://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp.html (wolalbym aluminiaka, ale nadal nie ma go w sprzedazy)
            + uniamp (uzywany)
            + uzywane trafo
            + filtr od irka

w budzecie sie miescisz a masz poteznego suba 250w

Skomentuj

Uniamp zejdzie do 2R ?? Bo głośnik 2x4R a szkoda nie wykorzystać tego... Poza tym głośnik samochodowy? No i potrzebował bym nisko strojonej obudowy, coś w gronicy 32-35hz...ale to będziemy myśleć jak wybiorę Irek zajmuje się jeszcze sprzedażą?

Skomentuj

Uniamp zejdzie do 2R ?? Bo głośnik 2x4R a szkoda nie wykorzystać tego...
                nie. uniamp jest 2 kanalowy i masz 2 cewkowy glosnik. kazda cewka do kazdego kanalu

Poza tym głośnik samochodowy?
                spokojnie, radzi sobie dobrze w domu

Irek zajmuje się jeszcze sprzedażą?
                a nawet nie wiem - pisz do niego
                sam pozniej sie odezwe w sprawie 2 filtrow

Skomentuj

Tak na dobrą sprawę mam nawet uniampa w domu ale w amplitunerze którego nie używam, nawet trafo 650VA jest w nim Muszę w wolnej chwili policzyć koszty i finanse oraz możliwości i odezwać się do Irka...

Skomentuj

Jest pełno paneli do kupienia nawet kolega biocannabis sprzedawał panel diy na holtonie 300,nie wiem po co udawac sie do irka żeby zapisywać sie do kolejki bez konca?

Skomentuj

Czaruję...
                    X