Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz wybrać / ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz wybrać / ?

Zakupiłem sobie taki zestaw głosniczków .... ale one nie maja wzmacniacza / ?
    Pioneer S-CR31-W:
    * Music Power (DIN) - 80W,
    * Puissance Musicale (DIN) - 80W,
    * Impedance - 8 Ohm.

Pioneer S-H220V-W x 2 :
    * Music Power (DIN) - 80W,
    * Puissance Musicale (DIN) - 80W,
    * Impedance - 8 Ohm.

Jaki wzmacniacz wybrac , jakiej mocy , jakiej firmy byscie proponowali itd:
    Z góry dzieki Pozdrawiam
    Załączone pliki

wow. rewelacja

jakikolwiek kupisz bedzie dobry. do tak słabych kolumn wystarczy choćby podstawowy pioneer 514.

Skomentuj

bardzo ladne kolumienki, zazdroszcze ;] a co do wzmaka to moze jakas Yamaha pelno jest ich na allegro, rozejszyj sie za Denonem tez maja przystepne ceny. A ile kaski mozesz przeznaczyc na wzmaka ??
      Pozdrawiam

PS jesli moge spytac to ile kosztowal cie ten zestawik??

Skomentuj

fajowy zestawik wzmak Yamahy bedzie dobry do tego bodz pioneera

pozdro

Skomentuj

A czy moge zastosowac wzmacniacz takiego typu ? (nie chodzi mi kakretnie o ten)
          Ale o taki rodzaj bo :
          - chciałbym go zainstalowac za jedna z kolumienek
          bo jest sporo mniejszy od takich z wyswietlaczami i korktorami graf
          - sa wiele tansze (a nie ukrywam ze wyczysciłem sie delikatnie z kasy ostatnio)
          Z góry dzieki ........

P.S : Zestaw dostałem w prezecie od rodziców wiec nie znam dokładnej ceny
          ale nie jest az tak drogi na jaki wyglada ( napewno ponad 1000 )
          Załączone pliki

Skomentuj

Po pierwsze to jest wzmak samochodowy, po drugie po co takie same posty w dwóch działach:P

Skomentuj

JUZ MU ZWROCILEM UWAGE ZEY USUNAL TAMTEGO DRUGIEGO POSTA, TY TO JESTES KOLO NORMALNIE WZMAK SAMOCHODOWY DO GLOSNIKOW FRONT- REAR- CENTER;]
              NIE, NIE MOZE BYC I WYBIJ SE Z GLOWY TAKI WZMAK. MUSISZ SZUKAC NA ALLEGO AMPLITUNERA O MAGICZNYM OZNACZENIU 5.1

Skomentuj

wiecie co, ten post jest w takim stylu: "dostałem od rodziców nowiutki samochód osobowy, ma 2 litrowy silnik benzynowy i ma 150KM. Teraz powiedzćie mi jakie paliwo mam do niego stosować -olej napędowy czy gaz ziemny?" Załosne!

Lessson jakbyś miał choć trochę chęci to byś poczytał jakąkolwiek stronę o kine domowym i byś się dowiedział do czego te zabawkowe kolumienki podłączyć. Jak rodzice ci kupili kolumny to niech ci kupią wzmacniacz. proste.

Skomentuj

No własnie ze mi kupia .........
                  Tylko nie wiedza dalej jaki ?
                  Buhahah ;D

Skomentuj

chlopie od dupy strony do tego podeszles trzeba bylo pierw kupic wzmak czy ampli a potem zastanawiac sie nad zestawem kolumn, jesli kupisz wzmak to co ci z tych trzech pozostalych kolumienek?? beda lezec strata kasy,

do tego musisz miec jakis amplituner powtarzam AMPLITUNER (nie wzmacniacz) no chyba ze nie potrzebne ci kino domowe to w takim razie nie widze sesu w kupowaniu takiego zestawu,

rozgladnij sie za jakimis DENONAMI podejrzewam ze bedziesz kupowal w sklepie, a w sklepie nie dostaniesz zadnych starszych wersji yamahy np. 440, 540, czy tam pioneera, wiec pozostaje ci tylko Denon lub Harman ewentualnie Pioneer 514 lub 814, nie bierz zadnych Sony, Panasonikow

no a tak pozatym ile bedziesz mial na to kasy??

Skomentuj

Ile bede miał kasy ........... /?
                      NO zalezy na ile starych oskubię .... ?
                      ale najlepiej jak najtaniej bo juz ich niezle naciagłem na tego mikołaja

Skomentuj

no to jak ich za duzo nie oskubiesz to zostaw kaske poczekaj troche oskub znowu i bedziesz mial na jakis fajny amplituner, jak nie bedziesz kupowal nowego tylko na allegro to nie bedziesz potrzebowal az tak duzo 800-1000zl ci starczy

Skomentuj

Przypomina mi się mój znajomy,któremu starzy kupili podobny zestaw za 2500PLN za dobre wyniki w nauce he he.Siedzi na studiach i nie wie o co chodzi-taki przygłup.Teraz sie przyznał że po 3 miechach grają mu tylko 2 kolumny,3 kolumny milczą a suba nawet nie podpiął bo niby jak:P.
                          A jak zapytacie go o markę radia samochodowego to odpowie tak jak mi pół roku temu że MOSSFET POWER.
                          takich to się powinno kastrować,miłego dnia jednojajowi
                          pozdro normalni

Skomentuj

Szukam rodziny zastępczej na śwęta ! Twoja chyba bedzie dobra...P !! A tak poważnie - współczuje.....

Skomentuj

senso, nie wszyscy muszą się na wszystkim znać... pewnie nie trudno byłoby mi znaleźć powód do wykastrowania Cię :P

Skomentuj

senso, taki sam ubaw mieli by z ciebie goscie po jednym pytaniu ktorzy na codzien siedza w Nasa, nie kazdy wszystko potrafi i wszystko wie, jestem (prawie)pewien ze ten twoj kolego jest w jakies dziedzinie na tyle dobry ze zagiol by cie tak ze bys juz wiecej slowa na temat jego wiedzy audio nie powiedzial, pozdro

Skomentuj

Moja rada jest taka. Dozbieraj troche do lepszej klasy wzmacniacza, po prostu napedzisz nimi kolumny ktore sobie kiedys kupisz lub zrobisz. Pisze tak poniewaz jak juz poznasz czym jest dobry dzwiek to ....znajdziesz frajera na allegro i mu sprzedasz ten zestaw :).

Skomentuj

Wszystkich "madrali" zapraszam na zmierzenie sie wielu innych dziedzinach :
                                    - bo siedziec kupe czesu przy sprzecie audio to nawet najwieksi idioci potrafia
                                    a jest wiele innych dziedzin w których wy niegdy nie bedziecie odemnie lepsi ....
                                    ( a po zatym to forum jest po to zeby zadawac pytania <nawet te banalne>
                                    a takie głupie docinki zostawcie sobie dla siostry ....... :d )

Skomentuj

panowie faktycznie nie bądźmy tacy złośliwi. Przy tak mocno ograniczonym budżecie ja ze swojej strony propnuje najpierw kupić solidny wzmak stereo a dopiero potem mysleć o rozbudowie o dalsze kanały. Proponuje kupić sprawdzony sprzęt np. Diore AWS 502 lub 504. Jest to porządny wzmak który teraz na allegro osiąga ceny w okolicach 200zł. W tej cenie naprawde trudno bedzie znaleźć jakąś japońską alternatywę.

Skomentuj

I teraz usłyszałem madre zdanie o które cały czas mi chodziło ........
                                        Wielkie dzieki to jest dobre rozwiazanie kupie na poczatek jakis tani wzmacniacz
                                        a pózniej jak sie dorobie to bede inwestował w coś wiele lepszego ......
                                        TYLKO JESZCZE ZAPYTAŁ BYM O JAKIES PROPOZYCJIE I PRZYKŁADY TYCH WZMACNIACZY ??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X