Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx.PA-1000-4-FR porada..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stx.PA-1000-4-FR porada..

Witam
    Mam pewien dylemat,poniewaz nie wiem jakie naglosnienie wpakowac do domu..Slucham mzyki electro,house,pop.... Zobaczylem na stronie stx'a kolumny estradowe PA-1000-4FR i zastanawiam sie nad ich kupnem tylko czy warto? pomieszczenie jakim dysponuje to 30m2.Ktos slyszal te kolumny?jakies opinie?Google nie do konca mi pomogl..zwracam sie z prosba do Was.P.s koncowka mocy prawdopodobnie bedzie t.amp 2400.

Pozdro

Zamieszczone przez tomo1234 Zobacz posta
    nie wiem jakie naglosnienie wpakowac do domu..
    domowe a nie estradowe!

sluchalem PA-600
    gra to calkiem niezle, ale nadal to estradowe brzmienie a nie domowe

dlaczego chcesz kupic estrade?

Skomentuj

Nie będziesz zadowolony,lepiej od razu pomyśl nad mocniejszymi domowymi kolumnami a nie estradowymi.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Nie będziesz zadowolony,lepiej od razu pomyśl nad mocniejszymi domowymi kolumnami a nie estradowymi.
        Miałeś na myśli kolego Cerwin Vegi?

---------- Post dodany o 06:46 ---------- Poprzedni post o 06:42 ----------

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        domowe a nie estradowe!

sluchalem PA-600
        gra to calkiem niezle, ale nadal to estradowe brzmienie a nie domowe
        dlaczego chcesz kupic estrade?
        Ponieważ lubię posłuchać bardzo głośno muzyki od czasu do czasu..
        I może podali byście propozycje jakieś..budzet 2000zl max

Skomentuj

Miałeś na myśli kolego Cerwin Vegi?
          tez o nich kiedys myslalem... do czasu az ktos kto je mial nie opisal jak to gra - lepiej kupic nasze altusy za mniejsze pieniadze

Ponieważ lubię posłuchać bardzo głośno muzyki od czasu do czasu..
          ale przeciez jak zaczniesz sluchac estrad w domu to sobie sluch uszkodzisz :/

ja bym zrobil to, o czym myslalem dla jednego klienta
          2x GDN 30/120/1 + mivoc mpa wm8 + mivoc kft130m

tonsile da sie jeszcze kupic za rozsadne pieniadze. zapewnia dosc duzo mocnego i szybkiego basu. nie schodza bardzo nisko ale i tak nizej niz estrada
          zestaw mivocow mam wraz ze zwrotnica. brzmienie pol domowe pol estradowe. czyli wysoka efektywnosc z dobrym kopem + poprawna gora z dobra srednica

problemem jest jedynie zwrotnica dol-mivoc. no chyba ze bys to aktywnie puscil

Skomentuj

Czesc..cerwin vega nie mój budzet wiadomo..dodam tylko że ten sprzęt będzie rozkrecany tylko jak wpadną znajomi więc na codzień niebede słuchał.. a więc?
            warto kupić te kolumny na okazję np.znajomi urodziny?

Skomentuj

dodam tylko że ten sprzęt będzie rozkrecany tylko jak wpadną znajomi więc na codzień niebede słuchał.. a więc?
              warto kupić te kolumny na okazję np.znajomi urodziny?
              To zmienia wszystko :) Co do tych STX-ów ( http://diyaudio.pl/showthread.php/14...0-400-i-D220ti ),są to głośniki które trzeba wspierać subami,nie zagrają same w sobie niskim basem,jedynie efektywność mają dobrą. Do codziennego słuchania się nie nadają (zresztą większość kolumn estradowych się nie nadaje,jedynie te droższe),będą Cię denerwować swoim dźwiękiem... jednak jeśli chodzi o imprezy,może i by były OK gdyby nie ten brak basu.

Ja bym się lepiej zastanowił nad lepszymi (lepiej grającymi) kolumnami estradowymi na 1x12" + driver (oczywiście używanymi z racji funduszy) z racji pomieszczenia 30mk,tymi STX-sami gości byś pozabijał,za małe pomieszczenie :)

Skomentuj

Marian a co powiesz na te stxy 1000-4-fr + 1000-8-fr subwoofer wiem że to brzmi dziwnie że chce to pakować w 30m2 ale mogę sobie pozwolić słuchac głośno z tego względu że niemieszkam w bloku Heh.. aha chciał bym dodać do tego co napisałes odnośnie zabijania znajomych tymi stxami..jeżeli będzie komuś za głośno zawsze można sciszyc i po problemie..aha gdybym zakupił subwoofer do tego zestawu to 1 t.amp 2400 niewystarczy?

Skomentuj

Jeśli chcesz słuchać głośno muzyki to spoko,taki zestaw Ci to zapewni. Problem w tym że żeby napędzić suba musiał byś mieć dodatkowo jeszcze jedną końcówkę + crossover (chyba że kupił byś np. ADS-a z wbudowanym już crossoverem).

Skomentuj

O takie konkrety mi chodzilo właśnie..ślicznie dziękuję za poradę naprawdę.jak bym miał problem to napisze na pw ok? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za wskazówki.

Skomentuj

Spoko. Zapomniałem dodać jeszcze że jeśli będziesz chciał mieć zestaw składający się z kolumn i suba to musiał byś mieć jakiś mikser,nawet tani,byle by spełniał swoją funkcję (przedwzmacniacz). Jeśli byś miał mikser mógłbyś robić karaoke na imprezach,potrzebował byś jeszcze tylko mikrofonu

---------- Post dodany o 23:16 ---------- Poprzedni post o 23:12 ----------

http://muzyczny.pl/116156_Behringer-...02-mikser.html

Ja wiem że to idzie w kierunku wydania większej gotówki,ale tak to już jest ze sprzętem audio :)

Skomentuj

dodam tylko że ten sprzęt będzie rozkrecany tylko jak wpadną znajomi więc na codzień niebede słuchał..
                        wiem że to brzmi dziwnie że chce to pakować w 30m2 ale mogę sobie pozwolić słuchac głośno z tego względu że niemieszkam w bloku Heh..
                        wg mnie bardzo dziwne, a nawet zupelnie nie trafione podejscie

na garazu (powierzchnia 30-40m2 ale o wysokosci ok 4m + otwarte przejscie na sklep) gral dlugi czas system na subie 2x MDS08 + monitory na 13cm glosniku
                        calosc zasilana 2 uniampami (2x120w na suba + 2x50-60w na satelitki)
                        gralo to tak ze sasiedzi potrafili wezwac straz miejska (czasami, jak gralismy glosno po 22)
                        niczego nie brakowalo a bylo glosno... tak wiec nie rozumiem jak gluchym trzeba byc zeby do 30m pakowac estrade :/

Skomentuj

Może nie tyle co głuchym co chęć posiadania zapasu mocy. Mi też kiedyś wystarczało 8" na basie,dopóki nie zacząłem nagłaśniać koncertów,dopóki nie usłyszałem naprawdę mocnych paczek. To tak samo jak z dobrym dźwiękiem,jedni się zachwycają dibeisi i to im wystarcza a drudzy myślą nad zmianą AWX-ów na Scany Co wcale nie znaczy że ja bym tak postąpił z montowaniem estrady do 30mk :p
                          Last edited by marian; 26.06.2012, 06:26.

Skomentuj

Dobry z rana.liczyłem koszta i wyszło 5000pln więc trochę trzeba wydać kasiorki ale tak zgadzam sie z Wami co do sprzętu jednemu wystarcza mały zestaw i jemu głowę urywa a drugiemu 2pary zeusow niestatczaja,mówię Nom.sprzęt nie na codzień bo to to by była kaszana dlatego tak jak pisałem będzie to sprzet tylko na imprezki domowe..

Skomentuj

sprzęt nie na codzień bo to to by była kaszana dlatego tak jak pisałem będzie to sprzet tylko na imprezki domowe..
                              ale zeby wydac 2000zl tylko po to zeby kilka razy w roku to uzyc?
                              juz bym wolal dolozyc to do poteznego domowego systemu ktory poradzi sobie tez z tymi domowkami

Skomentuj

Budzet 5k. Doradz kolumny linki chętnie poczytam oczywiście 5k to komplet że wzmakiem

Skomentuj

oj ciezki temat
                                  trzeba siasc na dluzej i pomyslec powaznie nad systemem

ale na poczatek http://www.troelsgravesen.dk/JA8008_DTQWT.htm

Skomentuj

Jak bym miał budzet 1k to latwiej znaleźć a tu skok cenowy jest pokaźny.muszę sie odezwać fo mariana bo te stxy niedaja mi spokoju.. a cerwiny 5k kosztują ale dojdzie mi jeszcze wzmacniacz to koszta wyjdą 9k ;O za 9k już fire dobra w miare kupić także chyba pomyśle nad stxami..u mnie imprezy są często a muza by sie przydala jak by niebylo...

Skomentuj

Jak bym miał budzet 1k to latwiej znaleźć a tu skok cenowy jest pokaźny
                                      tu nie chodzi o budzet a o wymagania
                                      jakbys mial normalne wymagania to bys dostal pelno projektow :p
                                      a tak to trzeba szukac potworow ktore zagraja dobrze i glosno

Skomentuj

Część Pawelku.. :) jednak biorę te stxy na próbę bo spać mi niedaja Heh.. zawsze można posłuchać sprawdzic i jak niepopasuje to oddać..narazie Niema mnie w pl więc temat stx wstrzymuje do powrotu do kraju..aaaaaa ile kosztował by mnie kurier z Stxa? Bo to ważyć będzie wiesz ocb. Jedną kolumna 40kg + subwoofer tez pewnie..na oko ile tak by kosztowało?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X