Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysokotonowa TANG BAND_ proszę o opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wysokotonowa TANG BAND_ proszę o opinie

Witam

Na stronie http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...&cPath=2_66_98 znalazłem kilka ciekawych głośników wysokotonowych firmy Tang Band.

TANG BAND 25-302SH
    TANG BAND 28-847SE
    TANG BAND 25-669C

Nie ukrywam, że ceny są bardzo atrakcyjne a same głośniki wyglądają solidnie. Ciekawe tylko jak brzmią? może ktoś miał okazję usłyszeć, albo przynajmniej czytać jakąś opinie na ich temat?

Dodam, że szukam czegoś do systemu dwudrożnego. Proszę nie pytać mnie o dokładne plany bo na razie ich brak , ale te głośniki bardzo mnie zaintrygowały

Pozdrawiam
    Sławek

ceny moze i zachecajace ale czy jest jakas zwrotnica do zestawu z nimi dostepna?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No Panie, przecie się zrobi... :)

Skomentuj

Panowie nie gadamy o zwrotnicach tylko o głośnikach bo temat przerodzi się w kolejny typowo "polski" wartościowy wątek o tym jaki to każdy jest mądry

Ktoś słyszał, ktoś czytał?

Skomentuj

skoro ich szerokopasmowki potrafia ladnie zagrac wysokimi tonami to typowa wysokotonowka zagra conajmniej poprawnie
          ja bym bral

a do kompletu 13cm papierowy woofer

---------- Post dodany o 23:28 ---------- Poprzedni post o 23:27 ----------

http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...roducts_id=405 no to wole zamowic w polinku

Skomentuj

A jak myślicie który z tych głośników byłby najlepszy? Patrząc na parametry to TANG BAND 25-669C ma najbardziej równą charakterystykę....

Skomentuj

Szczerze mówiąc miałem wykonać projekt konstrukcji z W5 1367B w linii transmisyjnej i 25-669C na górze, który z uwagi na dostępność i niedużą cenę głośników mogłyby być ciekawą opcją na "kopiowanie" dla początkujących. Ale widzę, że nie tylko ja wpadłem na ten pomysł, więc chyba pójdę w inne kierunki bo nie ma sensu powielać dolphin, wg jakiej koncepcji projektujesz swój zestaw? Coś więcej na temat?

---------- Post dodany o 11:01 ---------- Poprzedni post o 10:10 ----------

Nie na temat...
              Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
              Coś więcej na temat?
              Tajemnica, czy co? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                dolphin, wg jakiej koncepcji projektujesz swój zestaw? Coś więcej na temat?
                Jeśli chodzi o moją wypowiedź pod lklukaszem, to nie miała znaczyć że robię zestaw a że zwrotnicą nie powinien się przejmować,bo się ją zaprojektuje..
                Sam czekam na głośniczki TB, które miały być ogólnodostępnym projektem z 17SW, ale że wycofali ze sprzedaży STXa, to będzie to zestaw dla mnie :)
                http://www.parts-express.com/pe/show...number=299-113

Skomentuj

Czaruję...
                X