Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik JVC LE10020 pomysł na subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik JVC LE10020 pomysł na subwoofer

Witam jestem w posiadaniu głośnika wyjętego z subwoofera aktywnego JVC i szkoda aby się marnował chciałbym z niego coś zbudować jednak nigdzie nie znalazłem informacji dotyczących tego przetwornika i nie mam pojęcia jaki mają być wymiary paczki czy br czy zamknięta . Z nazwy można sie jedynie domyślać żę ma 100w . Poniżej zamieszczam fotki i wymiary gdyby ktos miał do czynienia z takim głośnikiem to proszę o pomoc (magnes jest ekranowany nie mam jak zmierzyć wymiary z ekranem)

Dodam że taki sam temat postawiłem na elektrodzie ale pojawiły sie jedynie odpowiedzi typu "kup inny głośnik" "szkoda twojej pracy" ale nie o to mi chodzi po prostu mam taki głośnik i aby nie leżał chcę go do czegoś wykorzystać .

Głośnik był montowany w subie JVC SP-PWA55 o wymiarach zewnętrznych 350x220x500 WYS/SZER/GŁ ,więc zrób podobną pakę lub troszkę większą -jeśli rozmiar akceptowalny ,zmniejszyć pojemność zawsze zdążysz,możesz przetestować w zamkniętej , jak będzie słabo to daj rurkę o średnicy 7cm ,a długość będziesz musiał dobrać na ucho
    bo niestety parametrów głośnika producent nie podaje, zacznij od 20cm i skracaj.Wzmacniacz daj 100w rms ,będzie świat.Resztę informacji potrzebnych do budowy suba znajdziesz na forum ,nikt tu ci nie powie jak on zagra.

Skomentuj

Czaruję...
    X