Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc W 200 S 8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc W 200 S 8

Witam
    Planuje zrobic kolumny 3-way na glosniku Visatona W 200S, 8 Ohm.
    Czy mial koos do czynienia z tym glosnikiem?Jak on gra czy nisko zchodzi.
    W jakiej obudowie czul by sie najlepiej ?
    Prosze o pomoc.

http://www.visaton.de/en/chassis_zub...n/w200s_4.html

Tu masz wszystko napisane. Visaton nie zrobił na nim projektu 3way, jedynie w subie go zasatosował. oznacza to, że będziesz musiał sam zaprojektować zwrotnicę albo dać ją komus do zrobienia.

Skomentuj

Mylisz sie, podales link do 4Ohm kolega ma 8Ohm a ten jest uzyty w trzech projektach. Niech ktos wklei link bo pisze z telefonu. Projekt np. starlet

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
        Niech ktos wklei link bo pisze z telefonu. Projekt np. starlet
        A prosze bardzo :) http://www.visaton.com/en/bauvorschl...let/index.html

Skomentuj

http://www.visaton.de/en/bauvorschla...let/index.html

czy masz en głośnik, że chcesz na nim już kolumny robić?

w linku jest kompletny projekt, tylko na dole musisz przejść do construction

Skomentuj

Wielkie dzieki za pomoc:biggrin:
            Glosnika jeszcze niemam mysle o nim bo sporo opini na forach jest raczej pozytywnych.
            Nabylem glosniczki GDM 10/80/2 i GDWK 9/80 za naprawde smieszne pieniadze, teraz mysle o basowym. Zalezy mi zeby zagral glemboko mial kopa oczywiscie w przedziale cenowy do 200zl za szt.
            A zwrotka to juz osobny temat zalezy mi na takiej z pomiarami musze zlecic projekt komus kto sie dobze na tym zna.:flapper:

---------- Post dodany o 17:10 ---------- Poprzedni post o 17:02 ----------

Pobawie sie troszke programem WIN ISD i wkleje co mi wyszlo

Sprubuje w 40l i 30hz

---------- Post dodany o 17:11 ---------- Poprzedni post o 17:10 ----------

A... i jeszcze jedno znaci kogos kto wykonuje pomiary glosnikow i projektoje zwrotki dajcie jakis namiar

Skomentuj

Pisz do yoshiego na forum.

Skomentuj

Wlasnie czytalem ze to b. dobry fachowiec zna sie na zeczy. tylko pytanie czy bendzie mial czas na taka zabawe:) jak moge sie z nim skontaktowac ?

Skomentuj

poprzez pw na forum

tylko za pomiary i zwrotnice wyjdzie ci więcej jak za głośniki

bo nikt za darmo murzyńskiej roboty nie odwala

sugeruje dobrać lepsze głośniki bo gdwk 9/80 to szmelc

Skomentuj

GDWK moze to nie rewelacja ale kupilem odrazu ze sredniotonowkami. W planach mam takie kolumny niemam narazie kasy na nic lepszego.
                    To pomiar glosnikow z projektem zwrotnicy moze kosztowac tyle co te glosniki ........

Czyli nie oplaca sie robic kolumn na tanszych przetwornikach z dobra zwrotka>>>..?

Wielkie dzieki za pomoc

Skomentuj

Im droższe (lepsze) przetworniki tym bardziej jest opłacalna budowa.
                      Nie chcę tu wchodzić w interesy Yoshiego ale koszt zaprojektowania zwrotnicy będzie pewnie większy niż to co zapłaciłeś za te głośniki. Jednym słowem moim zdaniem się nie opłaca. Tym bardziej, że chcesz robić zwrotnice trójdrożną a przy tym jest kupa roboty.

Napisz do Yoshiego i będziesz wszystko wiedział.

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                        Mylisz sie, podales link do 4Ohm kolega ma 8Ohm a ten jest uzyty w trzech projektach. Niech ktos wklei link bo pisze z telefonu. Projekt np. starlet
                        Faktycznie na zły głośnik wszedłem. Autorze sorki za wprowadzenie w błąd.

odnośnie propozycji Visatona do tego W200 - zbudowałbym VOX 200 Light ponieważ ma mniejszą obudowę a charka pokazuje, że Starlet nie osiąga niższego zejścia, choć jest deczko głósniejszy. W związku z tym lepiej robic projekt, który zakłada mniejszy litraż. Plusem VOXa jest również lepsza wysokotonówka.
                        Last edited by gooralesko; 22.07.2012, 20:13.

Skomentuj

Czaruję...
                        X