Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Scan Speak 26W-0-00-00 wykrzywiła się membrana

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Scan Speak 26W-0-00-00 wykrzywiła się membrana

witam, po około tygodniu grania membrany z xlsem, na górze zrobiła się wklęsła o około 1cm a na dole o 1cm wypukła. Przekosiło ją. Reklamować, nie przejmować się, coś z tym robić? Głośnik z przodu, membrana umieszczona na bocznej ściance. Sprzęt gra poprawnie.

Odwroc o 180 stopni i graj dalej. Jaka masz mase dodana?

Skomentuj

nic nie dodawałem, a coś powinienem??

Skomentuj

Nie wiem czy powinienes, to zalezy od strojenia ukladu. Zapytalem tylko czy dodawales mase, aby uzyskac nizsze strojenie. Czasami gdy tej masy jest sporo, to moze to skutkowac odksztalceniem, ale w tak krotkim czasie i bez dodatkowej masy...

Skomentuj

po odkręceniu membrana wróciła do normy i została obrócona o 180 stopni. Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.

Skomentuj

Jakie strojenie XLSa masz z tą membrana ? Podziel się opinia na temat tego zestawu bo w teorii gra schodzi on bardzo ładnie i potrafi osiągać potężny SPL poniżej 30Hz.

Skomentuj

Objętość około 30 litrów, membrana 400g. Gra pięknie, schodzi do samego dołu subiektywnie pisząc. Nie posiadam sprzętu pomiarowego.. więc bardziej mogę się wypowiadać o walorach brzmieniowych. W filmach miazga, w muzyce też ok, ale muszę dać mocniejszy wzmak bo aktualny wymięka. Około 240watt rms, zasilacz 300watt 2x10tys uF. W planie trafo 500watt 4x10tys uF 300watt.

Skomentuj

robię dokałdnie taki sam zestaw ale w 20 litrach tak jak VESA

chce obciążyć śrubę w scan speaku od środka ale możecie mi podpowiedzieć o ile można fabryczne 400 g obciążyć?

i jakie ma scan speak maxymalne wychylenie?

Skomentuj

akie ma scan speak maxymalne wychylenie?
                  Może mieć duże ale co z tego jak będzie miał bardzo duże IMD.

Skomentuj

Co to jest IMD i jaki ma to wplyw?

Skomentuj

Czaruję...
                    X