Jak w temacie. Na necie ciężko znaleźć. Jakby ktoś miał sprawdzony schemat lub mógł takową zbudować , byłbym zobowiązany.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Poszukuje schematu zwrotnicy GDN 15/40/5 8ohm i GDWK 10/80 /26 8ohm
Collapse
X
-
Zamieszczone przez shonasz Zobacz postaPoszukuje schematu zwrotnicy GDN 15/40/5 8ohm i GDWK 10/80 /26 8ohm
byly gdzies schematy - bardzo skomplikowane i jak sie okazalo wadliwe!
-
Widziałem na sieci inną , prostszą zwrotnice tylko nie mogę się dowiedzieć czy będzie dobra do gdwk 10/80/26.
Mam te głośniki i nie wiem co dalej.
tu jest gotowa tylko gdn jest 4 ohm - http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...roducts_id=646
tu do sprawdzenia -(zdj. elektroda.pl)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaTo w takim razie fronty byly skopane?
Pamietam ze wysokotonowka byla za glosna...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postazap-audio to jest sklep pana killera, wątpię żeby ta zwrotnica była dobrze zaprojektowana
Skomentuj
-
jakiś czas temu taką zwrotnice zrobiła mi firma Janbo http://www.janbo.com.pl/janbo/ grała dobrze , wykonanie profesjonalne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postami sie nie podoba 3 rzad na gorze - 2 takie same kondy? :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaod kiedy GDWK 10/80/X to 19mm?
Skomentuj
-
Patrząc na wykresy na Twoim miejscu ciął bym te głośniki przy ok 4 kHz. Górka na wysokotonowym i dołek na niskotonowym w tym miejscu mogłyby się ładnie "złożyć", musiałbyś jednak sam projektować zwrotnicę. Poza tym na wykresie w przeciwfazie (pierwszy obrazek) dołek nie schodzi dość nisko tylko o ok. 10-12 dB. W/g mnie powinno być tak ze 20 - 30 dB albo i lepiej. Poza tym wykres w przeciwfazie jest zrobiony tak troszkę nieczytelnie. Wykresy poszczególnych głośników poza pasmem podziału nie pokrywają się. Zapewne robione były przy różnej czułości mikrofonu albo "sklejane" były z różnych pomiarów.Last edited by karmer; 01.08.2012, 06:14.
Skomentuj
-
To znaczy że zwrotnica jest niedopasowana? Zapomniałem nadmienić że była tworzona do gdwk 10/80/19 który chciałem zastosować już zamiast 10/80/26 . W takim razie czekam dalej na pomoc w dobraniu odpowiedniej zwrotnicy.
---------- Post dodany o 22:13 ---------- Poprzedni post o 18:19 ----------
A co koledzy powiedzą o tym schemacie ?
UWAGI MODERATORAza wprowadzanie forumowiczow w blad powinienes dostac ostrzezenie!
nie wolno brac pierwszej lepszej zwrotnicy i zmieniac tam nazwy!
jeszcze jakis swiezak by to zobaczyl i skozystal...Last edited by Pawel S.; 03.08.2012, 08:58.
Skomentuj
Skomentuj