Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi:) ale chciałbym jeszcze wiedzieć co w tym gramofonie jest nie tak że, nie jest warty uwagi? http://www.euro.com.pl/gramofony/pioneer-pl-990.bhtml
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zgrywanie płyt winylowych
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Użytkownik akustyk Zobacz postaale chciałbym jeszcze wiedzieć co w tym gramofonie jest nie tak że, nie jest warty uwagi? http://www.euro.com.pl/gramofony/pioneer-pl-990.bhtml
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaBo jest zrobiony z gownolitu, znaczy sie plastiku.
Skomentuj
-
http://www.audiostereo.pl/poczatek-p...nia_89109.html czytaj
podobnych tematow jest wiecej, tam sie dowiesz czym sie rozni dobry gramofon, od dziadostwa zdzierajacego plyty
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postatam sie dowiesz czym sie rozni dobry gramofon, od dziadostwa zdzierajacego plyty
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postawidać, że się na niego uparłeś nie wiedzieć czemu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postajak Cie nie przekonują opinie ludzi, którzy wiedzą co piszą, to zrób po swojemu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Użytkownik akustyk Zobacz postaTo w takim razie na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego?
Myślę, że trzeba chcieć się w to bawić jeśli decydujesz się na gramofon. Kalibracje wkładki, czyszczenie winyli, zmiana winyla co 10min słuchania i dużo, dużo czytania i nauki, ale daje sporo frajdy jeśli to robisz z pasją. No i nie oszukujmy się - to jest drogi sport (jeśli ma być dobrze)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kremien Zobacz postaNo i nie oszukujmy się - to jest drogi sport (jeśli ma być dobrze)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Użytkownik akustyk Zobacz postaNo ja myślę że, do tego jeszcze dochodzą indywidualne kwestie np. to czy się jest audiofilem. Ja nim nie jestem.
Jeżeli jesteś wrażliwy na muzykę i archiwizacja czarnych płyt na cyfrowy nośnik służyć ma nie tylko jako sentymentalna zachcianka, warto poszukać dobrego, używanego gramofonu, z dobrą wkładką oraz przyzwoitych pozostałych komponentów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaWiększość z nas kupuje samochód z myślą, że nie jest rajdowcem i nie będzie się nim ścigał a jednak różnicę łatwo zauważyć w pracy zawieszenia, silnika, itp.
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaTak samo jest z muzyką odtwarzaną z dobrą jakością.
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaJeżeli jesteś wrażliwy na muzykę i archiwizacja czarnych płyt na cyfrowy nośnik służyć ma nie tylko jako sentymentalna zachcianka, warto poszukać dobrego, używanego gramofonu, z dobrą wkładką oraz przyzwoitych pozostałych komponentów.
A jeżeli chodzi o ten gramofon z Pioneer PL-990 to podałem go dlatego że, jest dostępny w cenie prze zemnie akceptowalnej oraz dostępny do kupienia na raty. Niestety nie mogę sobie pozwolić na wydanie większej gotówki. Dodatkowo mam jeszcze pewne obawy z kupnem używanego gramofonu, że może być z nim coś nie tak albo że, po pewnym okresie użytkowania coś z nim się stanie, a w przypadku nowego mam przecież gwarancję. Pozdrawiam :)
Skomentuj
-
Aaaachaaaa, juz wiem o co chodzi. Ty po prostu chcesz zebysmy napisali, ze to zajebisty gramofon i warto go kupic. Wtedy ze spokojnym sumieniem wezmiesz to padlo na raty, przeplacisz procenty kredytu i bedziesz happy, z zakupu czegos, czego pozniej za 200 zl sprzedac nie bedzie mozna.
Tak wiec kolego zrob jak chcesz, wybor nalezy do Ciebie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTy po prostu chcesz zebysmy napisali, ze to zajebisty gramofon i warto go kupic.
Skomentuj
-
ja bym na twoim miejscu założył budżet na sam gramofon + wkładka około 1000zł. I wcale nie będzie "audiofilsko", bo dobra wkładka nawet więcej kosztuje. I to nie jakaś z najwyższej półki cenowej. Kup lepiej porządną używkę, wkładka MM i to nie taka za 50zł, jak masz stare winyle to również bardzo dużo da zakup myjki do winyli za około 200zł. Płyt się nie myje szmatką kolego. No i zarezerwuj sobie czas na naukę. Na tym właśnie polega magia czarnej płyty. Napracujesz się, nakombinujesz, nauczysz, namęczysz, wydusisz z siebie ostatnie oszczędności i w nagrodę będziesz jak zahipnotyzowany wpatrywał się w obracający się dysk i chyba dlatego, że to tak dużo Cię kosztowało to będzie tak dobrze smakowałoNie wiem czy się tak da, że kupujesz podłączasz i zadowolony. Coś z DIY jednak tutaj też jest...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kremien Zobacz postaNo i zarezerwuj sobie czas na naukę.
P.S. Mam w domu również gramofon Pioneer PL-445. Zna ktoś może ten model?
Skomentuj
Skomentuj