Powiedzcie mi, jeżeli użyję magnesików powiedzmy neodymowych wkomponowanych w przednią ściankę wpłynie to degradująco na jakość ew. pracę głośników? Będą rozmieszczone po 2 szt ok 1,5-2 cm od kopułki (z pierścieniem fi10) i tyle samo przy gdn-ach. Mogę zrobić odwotnie - blaszki w ściance a magnesy w ramie maskownicy, ale pytanie pozostaje.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Maskownica na magnesach?
Collapse
X
-
te tkaniny na maskownice bywaja przerozne
jedne sa bardzo cienkie, inne jak piszesz bardzo grube
ta z polinka ladnie wyglada, jest solidna ale sie nie rozciaga. do najcienszych nie nalezy
na allegro sa ciensze i bardziej elastyczne - ale za kazdym razem kupisz co innego
a moze cos jak w sonusach? cienkie gumki naciagniete na 2 ramki?
Skomentuj
-
muszę pomacać ten materiał więc jakiś lokalny sklepik z tkaninami sobie znajdę. co do gumek - robi się kopia 2,5way stx a'la bingant by sonus i chciałbym jak najwięcej szczegółów zachować ale mój kot by świra dostał gdyby znalazł nową zabawkę - gumki to on akurat uwielbia
na szczęście od samych głośników pazury trzyma z daleka (stoi kilka łysych kolumn) ale maskownica strunowa... niestety (narazie) odpada.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez leowhy Zobacz postaa jaki uzywacie material na ramki?marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz postaMoże żorżeta?
w grafikach znalazłem coś takiego - sry za raczej kobiecy obrazek :flapper:
zorzeta-8-140_799-czarna_suknia.jpg
od początku chciałem skrzynie malować w czerń fortepianową, front czarny mat a to będzie chyba najlepszym rozwiązaniem - całość bedzie blyszczala. dzięki hermes :)
Skomentuj
-
Ja mam takie małe pchełki: http://www.magnesy.eu/mw_10_x_1,5__n...wy-t-1267.html
Wpuszczam go w mdf na kleju. Na to po prostu fornir.
Co do użytkowania się jeszcze nie wypowiem, gdyż projekt jest jeszcze nieskończony ;pmarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
Skomentuj