Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mniej wysokich w jednej z kolumn, DIY - Vifa DX25

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mniej wysokich w jednej z kolumn, DIY - Vifa DX25

Witam,

W jednej z moich kolumn na GDN 20/80/2 + GDN 16/50/6 + Vifa DX25 (projekt Yoshi'ego) kuleją wysokie tony, druga gra jakby głośniej.
    Załączam schemat zwrotnicy i chciałbym prosić o pomoc w ustaleniu przyczyny.

Jutro zrobię swap głośników między kolumnami, jednak nic nie wskazuje na to by miała to być wina głośnika, prędzej szukał bym błędu w elementach L-Pad'a lub - i tu pytanie do Was: czy kondensator lub cewka może mieć taki wpływ na zestaw?
    Załączone pliki

Nie prosciej zamienic wysokotonówke i zobaczyć czy nadal wystepuje ten problem?

Skomentuj

Zamieszczone przez esio90 Zobacz posta
      Jutro zrobię swap głośników między kolumnami (...)
      sory za angielszczyznę...

Skomentuj

miałem i mam podobny problem,a przyczyną jest upośledzenie słuchu jednego ucha

Skomentuj

zamieniałem kolumny miejscami i odwrotnie podłączałem do ampa, przykro mi
          Last edited by esio90; 31.08.2012, 20:57.

Skomentuj

Ubytek słuchu z jednej strony jest możliwy. Ale stawiałbym jednak na niejednakowość pracy tweeterów, chyba że parowane były... Zwiększyć tłumienie na L-padzie na jednym lub zmniejszyć na drugim...

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
              Ale stawiałbym jednak na niejednakowość pracy tweeterów, chyba że parowane były...
              chinskie vify? bez jaj
              w koncowce produkcji jakosc ich mocno spadla wiec moze to byc wina glosnika

Skomentuj

Czaruję...
              X