Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co wybrać do 17m2 ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co wybrać do 17m2 ??

Witam wszystkich.
    Chciałbym zapytać się bardziej doświadczonych forumowiczów niż ja , co będzie dobrym wyborem (chodzi mi o kolumny) do pokoju o powierzchni 17m2.
    Do dyspozycji mam niewiele bo jest to jakieś +- 700 zł , więc szału nie oczekuje.
    Obejrzałem sporo konstrukcji DIY ,ale wolał bym najpierw zapytać was o zdanie niż potem żałować straconej kasy :).Chciałbym żeby kolumny grały raczej przyjemnie dla ucha ,raczej klarownie nie chodzi mi o łup łup, bardziej skłaniał bym się do monitorów, ale obawiam się o najniższe częstotliwości czy nie będzie ich za mało??
    wzmacniacz jaki posiadam to Pioneer a-447, muzyka wszystkiego po troszku oprócz techno.

P.s
    Mam też gdzieś na strychu kolumny tonsil zg 40 c, a raczej to co z nich zostało obudowy, MB , zwrotnice i wysokotonowe , i teraz pytanie czy lepiej wydać te 700 zł na zrobienie czegoś nowego czy wykorzystać je na regeneracje zg 40c ??

http://allegro.pl/arcus-as-5-monitory-i2594621791.html
    Bij się o to. W tej kwocie DIY ani te stare kapcie tonsila są NIEOPŁACALNE

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
      W tej kwocie DIY ani te stare kapcie tonsila są NIEOPŁACALNE
      benek161, czy Twoje ostatnie DIY (pomijając doły) nie mieści się z takiej kwocie? Te Arcusy są dużo lepsze?

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
        benek161, czy Twoje ostatnie DIY (pomijając doły) nie mieści się z takiej kwocie? Te Arcusy są dużo lepsze?
        Owszem mieści się ale ja kupowałem jeszcze Seasy po 160zł sztuka (teraz po 181zł) a STXy po 160zł za PARĘ dlatego tak mnie tanio wyszło. Gdyby kupować wszystko nowe ze sklepu to wyszłoby ok 900zł z budami.
        Co do Arcusów: ciężko tu jest porównywać bezpośrednio gdyż tam są 2 głośniki 17cm a u mnie 1 głośnik 15cm :) Wg mnie ten 15AWX doskonale się nadaje do pokoju do 15m2, w większym metrażu (do 20m2) przydałyby sie 2 takie AWXy na kolumnę

Skomentuj

Co do AS5 sam się o nie biję bo jestem ciekaw jak te zagrają miałem AS-3 były fajne tylko trochę słabo z dołem, teraz mam AS-4 sporo lepiej z dołem(jak AS-5 przypadną do gustu to AS-4 będą do wzięcia), teraz z ciekawości chce kupić AS-5 a w przyszłości chętnie obadam AS-6 i AS-8

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
            Bij się o to. W tej kwocie DIY ani te stare kapcie tonsila są NIEOPŁACALNE
            przyznam ze te arcusy ciekawe. ale jakby cena sie zblizala do tych 700zl to juz bym wolal dolozyc pare grosza i zrobic klona MX-140
            przy tanim wykonczeniu spokojnie sie zmiescisz w budzecie

Skomentuj

Dzięki za szybkie odpowiedzi.
              właśnie powiedzmy że w tych 700 chciałbym się zmieścić jeśli chodzi o przetworniki i zwrotnice, płyt wiórowe i mdf-u trochę mam a faktycznie wykończyć można w przyszłości jak znajdą się na to środki.

Skomentuj

700zł te arcusy nie są warte 450zł wg mnie może ciut więcej... 500zł na nie już bym nie wydał, wolał bym zapolować na głośniki do mx-140 lub np jak ostatnio kupic gotowe: http://allegro.pl/diy-3sm-seas-stx-i2605926325.html. Same głośniki też się taniej da kupić bo się pojawiają co jakiś czas. Np ostatnio poszła parka seasów za lekko ponad 200zł, para awxów za 200zł...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                  700zł te arcusy nie są warte 450zł wg mnie może ciut więcej... 500zł na nie już bym nie wydał,
                  No powiedzmy że do 500zł wart je brać :)
                  Możesz jeszcze bić się o to:
                  http://allegro.pl/nisko-sredniotonow...609712281.html
                  http://allegro.pl/wysokotonowe-wsteg...609712578.html

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                    lub np jak ostatnio kupic gotowe: http://allegro.pl/diy-3sm-seas-stx-i2605926325.html.
                    szkoda tylko ze 3sm gra gorzej :/
                    Nie na temat...

w sobote sluchalem neo 3. jakos kompletnie nie przypadl mi charakter tych glosnikow. takie pozbawione zycia :/

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      takie pozbawione zycia :/
                      Bo wstęgi trzeba lubić :) Sam docelowo widziałbym w swoim systemie na górze wstęgę ale ta która mi bardzo sie spodobała kosztuje ponad 1000zł za sztukę...

Skomentuj

Przyznać się który przepłacił za te arcusy?:P

Skomentuj

Hehe, też się zastanawiam, końcówka licytacji była niezła :) Może znowu się pojawi coś fajnego na sprzedaż wkrótce.

Skomentuj

Czaruję...
                          X