Witam. Jestem tutaj nowy i to mój pierwszy temat.
Pracuję w branży instrumentalnej a dokładnie renowacja fortepianów i czasami bywam w starej fabryce pianin i fortepianow Calisia robila też kolumny głośnikowe chyba na zlecenie innej firmy. Takie też udało mi sie kupić nowe bez głośników polakierowane czarnym poliestrem ale po małym odświeżeniu będą wygladać idealnie.
Chciałbym zapytać was co o tym myślicie i co się da z tego zrobić jakie głośniki tu wsadzić i czy warto...
Dodam tylko ,że kupiłem je za 10zł szt a mam 4 chciałem zrobić jeszcze centralny i podłączyć pod kino domowe?
Może ktoś robił podobną konstrukcje i jakies głośniki będą pasować :)
Wymiary zewnętrzne obudowy to 29Wx19,5Hx30D a wewnętrze 25,6x16,1x26,6
Średnica wyciętego otworu na duży głośnik to 12cm a średnica frezu 15,6
Średnica otworu na głośnik wysokotonowy to 6,6cm
Z tyłu obudowy jest dziura na bassreflex 5,4cm i na gniazdo 5,4x7,3cm
Z góry dziekuję za odpowiedz
Pracuję w branży instrumentalnej a dokładnie renowacja fortepianów i czasami bywam w starej fabryce pianin i fortepianow Calisia robila też kolumny głośnikowe chyba na zlecenie innej firmy. Takie też udało mi sie kupić nowe bez głośników polakierowane czarnym poliestrem ale po małym odświeżeniu będą wygladać idealnie.
Chciałbym zapytać was co o tym myślicie i co się da z tego zrobić jakie głośniki tu wsadzić i czy warto...
Dodam tylko ,że kupiłem je za 10zł szt a mam 4 chciałem zrobić jeszcze centralny i podłączyć pod kino domowe?
Może ktoś robił podobną konstrukcje i jakies głośniki będą pasować :)
Wymiary zewnętrzne obudowy to 29Wx19,5Hx30D a wewnętrze 25,6x16,1x26,6
Średnica wyciętego otworu na duży głośnik to 12cm a średnica frezu 15,6
Średnica otworu na głośnik wysokotonowy to 6,6cm
Z tyłu obudowy jest dziura na bassreflex 5,4cm i na gniazdo 5,4x7,3cm
Z góry dziekuję za odpowiedz
Skomentuj