Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny estradowe - łatwo powiedzieć

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny estradowe - łatwo powiedzieć

DObra musze zrobić komuś kolumienki estradowe problem w tym że glosniki mi gosciu doręczył są to Dibeisi. Jaki model to niewarto pisać bo i tak sa ta najgorsze głosniki jakie miałem ostatnio w rekach i wdodatku nie ma żadnych parametrów poza moca i impedancja. Ale jak myslicie głosnik jest 30cm zawieszenie zaj...e twarde jaka dać obudowe, ile litrów?

Ja myślałem o ok 85 litrach z dwoma br 6cm. Co wy nato bedzie grało głosno, jakość nieważna?

czlowieku pomysl jak mozna dac BR skoro nie masz parametrow?

daj bude closed z 70 l i tak bedzie kiepsko

ps jak mozan podejmowac sie czegos do czego nie jest sie przygotowanym

Skomentuj

ja klientowi mówiłem że obudowe moge mu zrobić a jak to bedzie grało to nie moja wina bo niema parametrów do tych glosników. Zgodził sie wiec mu zrobie jaka kolwiek bude. Napewno w tych 70 litrach lepiej bedzie grało niż bez obudowy :)

Skomentuj

a jaka to ma byc kolumna szerokopasmowa czy subbasowa?? mam sporo stycznosci z kolumnami estradowymi i powiem tyle ze jesli beda mocno eksloatowane to musza byc koniecznie jakies otwory do wentylacji, wobudowie zamknietej przy takich przeciazeniach jakie panuja na estradzie powstaja jakies kosmiczne temepratury. to tyle z mojej strony.

Skomentuj

To będą pewnie jakieś nadstawki albo kolumny do wokalu. Daj bude w okolicy 50L i też sie zgadzam z tym że lepiej by było gdyby to była obudowa otwarta.

Skomentuj

Ok zastosuje jakies 2 br 6cm tak głównie wokal

Skomentuj

Wielkosc obudowy wystarczy dobrac do srednicy glosnika. Wiecej niz 50 litrow raczej nie ma sensu. Bass reflex najprosciej nastroic na charakterystyke impedancji tak dobierajac b-r zeby oba wierzcholki impedancji byly podobnej wielkosci. Zwrotnicy na bas sie nie daje wogole na wysokotonowy oczywiscie musi byc najprosciej 2,2uF i 0,4mH do tego w szereg zarowka 2*50W 24V wlokna szeregowo. Ale to zalezy jeszcze od mocy glosnika wysokotonowego.

Skomentuj

Czaruję...
              X