Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nadstawki do subów STX'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nadstawki do subów STX'a

Witam.

Posiadam 2x pa-1000-8-lr napędzane t.amp2400 (w przyszłości planowane rozszerzenie do 4 sztuk) i trzeba do tego dobrać nadstawki. Obecnie posiadam Unitra ELTRA zg-50 po lekkich modyfikacjach w zwrotnicy (tak wiem przyjmuje wszystkie gromy na siebie bo to niekoniecznie się nadaje). Daję to "jakoś" radę. Planowałem dokupić jeszcze 2 takie nadstawki ale wyleczyłem się po ostatnich imprezach.
    Miałem okazję zagrać na cudzym sprzęcie (wszystko ze stajni PolAudio - realizowałem ja z mojego miksera, potem już był akustyk który podawał sygnał na swoje wzmacniacze i paczki Polaudio) a dzień później w innym miejscu na swoim. Wnioski:
    Pol audio oczywiście mocniejsze, dźwięk z takim lekkim pazurem. Hi-hat z perkusji na moich nadstawkach brzmi płasko - dźwięk jest mocno zapiaszczony mimo, że subiektywnie sopranów jest więcej i wręcz przytłaczają (wprowadziłem drobną korekcję na crossoverze t.racks ale nadal nie jest to ładne cykające brzmienie).
    Czas na wymianę czyli zakup nadstawek. Muszą oczywiście brzmieć gdyż w dużej mierze od nich zależą pierwsze wrażenia jak ktoś będzie słuchał naszego zespołu.
    Oczywistym kandydatem są kolumny STX'a pa-600-8. Dodatkowo musiałbym do nich dokupić wzmacniacz, gdyż posiadam tylko t.ampa s-100 który daje 65W/8R i 100W/4R (do tego co mam idealne). Myślę, że t.amp TA1050 lub TA1400 to by było to.
    Czy w cenie tego można jednak dostać coś innego? Ewentualnie coś z używek. Jest jeszcze opcja żeby dołożyć 1000-1500zł i poszukać jeszcze czegoś innego (np. aktywne górki? choć nie wiem czy warto mieszać.).
    Wybór STX'a wydaje się oczywisty - w końcu wszystko z jednej stajni.
Czaruję...
X