Jako, że pogoda na dworze nie sprzyja dalszej produkcji obudów do moich Founteków, postanowiłem pogrzebać nieco w czeluściach internetu w poszukiwaniu rozwiązania problemu postawionego w temacie.
Jako że Founteki na monitory 4.0 oraz subwoofer mają membrany aluminiowe, chciałbym przy tym materiale zostać, choć nie jest to wymóg.
W oko wpadły mi:
Fountek FR88 - dwie sztuki: 270zł
FR135 - jedna sztuka: 220zł
Dayton RS100: dwie sztuki: 300zł
Są jeszcze Tang Band, ale o nich nie czytałem.
Centralny byłby wykorzystywany typowo, czyli do gier i filmów, muzyka tylko w stereo.
Czy któreś z powyższych przetworników, albo dołożyć trochę i zrobić centralny na FW146 i NeoCD1 (takie monitory będą jako efektowe).
A może całkiem inne przetworniki do 300zł? System pomiarowy się skleci, bo mam już wszystko co potrzeba i z waszą pomocą może powstałby nowy budżetowy projekt? Na wysokie poszedłby choćby Mission (mam 6 sztuk).
Co możecie mi doradzić?
Jako że Founteki na monitory 4.0 oraz subwoofer mają membrany aluminiowe, chciałbym przy tym materiale zostać, choć nie jest to wymóg.
W oko wpadły mi:
Fountek FR88 - dwie sztuki: 270zł
FR135 - jedna sztuka: 220zł
Dayton RS100: dwie sztuki: 300zł
Są jeszcze Tang Band, ale o nich nie czytałem.
Centralny byłby wykorzystywany typowo, czyli do gier i filmów, muzyka tylko w stereo.
Czy któreś z powyższych przetworników, albo dołożyć trochę i zrobić centralny na FW146 i NeoCD1 (takie monitory będą jako efektowe).
A może całkiem inne przetworniki do 300zł? System pomiarowy się skleci, bo mam już wszystko co potrzeba i z waszą pomocą może powstałby nowy budżetowy projekt? Na wysokie poszedłby choćby Mission (mam 6 sztuk).
Co możecie mi doradzić?
Skomentuj