Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szegolowe monitory do 700zl.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szegolowe monitory do 700zl.

Witam. Ostatnio kolega ktory sklada bity poprosil mnie abym zlozyl mu jakies monitory. Priorytetem jest jak najbardziej szczegolowy i naturalny dzwiek. 700zl jest przeznaczone na projekt bez wykonczenia bo stwierdzil ze na razie nie bedzie potrzebne a lepiej miec wiecej kasy na glosniki. Jaki zestaw mozecie polecic w tej cenie?

Wysłane siłą umysłu.

Zamieszczone przez maxxx222 Zobacz posta
    Wysłane siłą umysłu.
    LOL

W tej cenie raczej MX-140 od stxa. Nowa polityka tejże firmy sprwiła, że nie widać już schematów zwrotnic na ich stroenie więc będziesz musiał się przebić przez podklejony temat o zwrotnicach w poszukiwaniu tegoż. AWXa wysokotonowego słyszałem i jest on klasy DX25 czy podobnych głośników czyli według mojego osądu jest on ciekawym, delikatnie brzmiącym tweeterem.

Druga opcja to 15cm AWX i Seas -nazwy nie pamiętam-. W temacie Pawła S jest podana zwrotka oraz litraż i użyty BR.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
      Druga opcja to 15cm AWX i Seas -nazwy nie pamiętam-.
      27TBFC/G. Projekt zdecydowanie godny polecenia ale same głośniki to ok 650zł

Skomentuj

Zwrotka ile może kosztować? 100zł na dwie kolumny? Nie pamiętam ile i jakie elementy były do tego projektu. jak więcej niż stówę to by podchodziło wraz z głośnikami już pod 800zł, więc autor musiałby się wypowiedzieć czy ma i czy chce wydać.

Skomentuj

Ja bym wciagnal Cube Audio F180.

Skomentuj

Zwrotka ile może kosztować? 100zł na dwie kolumny? Nie pamiętam ile i jakie elementy były do tego projektu. jak więcej niż stówę to by podchodziło wraz z głośnikami już pod 800zł
            Niestety ponad 100, 130zł za tańszą wersję z polinka

Skomentuj

takie fajne zdjęcie znalazłem.

http://www.hifi-forum.de/bild/destin...80_110447.html

Czyżby te Cluby w TL? jak tak to ciekawe moga być za tą kwotę.

Skomentuj

Jakby było 700zł na same głośniki to bym polecił dyton rs150 + seas 27 tbfcg . Dytona moznaby ewentualnie zastąpić fountekiem 146. O STXie zapomnij bo dostanie tych "osławionych" awxów często graniczy z cudem. Chyba przez to bardziej są sławne, że nie idzie ich kupić niż przez to, że są takie dobre

Skomentuj

Zestaw Akkus F2.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                    dyton rs150 + seas 27 tbfcg . Dytona moznaby ewentualnie zastąpić fountekiem 146
                    Też popieram ten zestaw. Z Fountekiem wyjdzie trochę taniej. Tylko jak on "składa bity" to może tych najniższych nie usłyszeć :)
                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Podoba mi sie zestaw z daytonem na dole. Czy zamawiajac z USA bedzie taniej? Bo pare rzeczy juz zamawial z tamtad i wiem ze wyszlo bardzo atrakcyjnie. A jak juz zamawiac z USA to moze takze jakieegos daytona na gore?

Wysłane siłą umysłu.

Skomentuj

RS28A-4
                        http://www.parts-express.com/pe/show...number=275-130
                        Podobno lepszy od wspomnianego Seas'a ale droższy. Ja bym nie kombinował tylko kupił wszystko w Polinku. Przy tak małym zamówieniu nie opłaca się sprowadzać i czekać.
                        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

takie fajne zdjęcie znalazłem.

http://www.hifi-forum.de/bild/destin...80_110447.html

Czyżby te Cluby w TL? jak tak to ciekawe moga być za tą kwotę.
                          Kurde intrygujące:) http://www.spectrumaudio.de/bausatz/tuby6.html

Skomentuj

Ciekawy link. Choć na wykresach widać, że tylko ten cube audio dochodzi do 20 khz. Czy jest to słyszalne w pozostałych (jak np.tang band) ten niedosyt najwyższych częstotliwości? Zaciekawił mnie ten projekt.

Skomentuj

Czaruję...
                            X