Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny 5.0 do Amplitunera Sony STR-DE245

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak mówiłem ja się na tym nie znam z tymi mocami i itp.

Prostu jak wydam te 1000 zl może ponad, chciałbym żeby te kolumny wyglądały jakoś a nie sory za słowo "popizdówki"

Rozumieniem że ten twoj zestaw by fajnie grał. W pierwszym poście mam polecony zestaw właśnie z tymi kolumnami (fajne z wyglądu) 5.0 a teraz nieda rady amplituner?? to ja się gubię w tym już ??? .

Dobra to Subwoofer to STX S-250 przekonałeś mnie do tego lepiej dopłacić :) i mieć lepszy.
    Czyli na bank nie zagrają mi te STX F-200 to może chociaż te dadzą rade?? STX F-140.

A i pokój 16 m kwadratowych nie 20 przepraszam za pomyłkę.

Sory że cie gniebie z moimi pytaniami.

Last edited by tom2121; 07.11.2012, 13:01.

Skomentuj

Teraz jest ianczej bo wtedy nie sprawdziłem co za cudo amplituner masz. Nie byłem świadom na tamtą chwilę (później sprawdziłęm manuala), że dysponuje on taką małą moca na kanał stąd polecanie tego 5.0 z F200 na frontach. teraz sprawa już ma się inaczej. Jeśli popizdówki ustawisz na standach a pomiędzy nimi subwoofer obok stolika do tv to masz ładnie wyglądający zestawik do słuchania muzyki.

Jak masz takie nikłe pojęcie o sprzęcie RTV to napisz do mnie na PW jak będziesz potrzebował pomocy przy zmianie ustawień amplitunera pod ten zestaw.

Zamieszczone przez tom2121 Zobacz posta
      Czyli na bank nie zagrają mi te STX F-200 to może chociaż te dadzą rade?? STX F-140.
      F140 nie kupisz bo mają najwyraźniej tylko jedną kolumnę Dodawałem je do koszyka bo kumplowi kompletuję kino i nie dało się dodać więcej niż jedną. Śmieszne, nie?

EDIT: Do popizdówek (moje nowe ulubione słowo określające kolumny - dzięki! ) kup sobie takie dwa standy na zamówienie złożna ci z takich kolorów jakie będziesz chciał i ruruki tez chyba można wybrać czarne jeśli się nie mylę.

http://allegro.pl/standy-podstawy-st...702358663.html

I zestaw jak się patrzy jak na niecałe 1000zł
      Last edited by gooralesko; 07.11.2012, 13:22.

Skomentuj

kupie w innym sklepie http://ans.sklep.pl/stx-f140-czarny-...we-p-7485.html tylko czy ten amplituner da rade bo nie wiem tego noi czy to jakoś zabrzmi z subem??

A i w mojej instrukcji Amplituner ma 2x50 wyjcie na kolumny

Skomentuj

Mieć w instrukcji może dużo. Paweł ci juz wyjaśnił ile naprawdę może mieć i dlaczego nie warto wierzyć zapewnieniom producenta. Ale nie zmienia to faktu, ze dać do niego kolumny o poborze 70W jest sensowne a dawać takie mające zapotrzebowanie 140 lub 200W to zbyt logiczne nie jest. Ja doskonale zdaję sobię sprawę jak grają kolumny na za słabych wzmakach (do ich wymagań mocowych), bo kilka razy już takie eksperymenty robiłem. Nie polecam takich zabiegów jak ktoś chce posłuchać głośniej muzy lub filmu. Słowem - bieryj te f110n i s250.

Skomentuj

te polarisy to ani mega okazja ani mega padaka.
            graja poprawnie, sa trwale i dobrze wykonane (pomijam fakt wykozystania ARN 150 zamiast ARP/ARX)
            no ale niestety zeby to zagralo bez suba mocnym dolem to mocy moze brakowac. to nie jest tak ze nie zagra wogole. zagra, ale nie wykozysta w pelni potencjalu kolumn

VK omijaj z daleka

Subwoofer - 1x http://www.stx.pl/stx-s-200-n-kolor-czarny.html - 420 zł ----- czy naprawdę musi być ten droższy koszt 72 zł więcej ??
            S-200 to dobry subwoofer. ale zobacz na drozszy model. jest TYLKO o 72zl drozszy, a otrzymasz wiekszy glosnik (wiecej basu i nizsze zejscie) oraz mocniejszy wzmacniacz (chociaz nie wiem czemu na zdjeciu wyglada na taki sam)

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
            F200 potrzebuje o wiele więcej niż te 40W na kanał jakie jest wstanie zaoferowac amplituner.
            za bardzo sie rozpedziles. przy wykozystaniu stereo ampli odda wieksza moc! tylko bez pomiaru nie dowiemy sie ile

jak tak patrze na to co wyszlo... to jednak bym z czasem dokupil te satelitki zeby miec pelne kino. o ile oczywiscie ogladasz filmy na dvd

Skomentuj

Czyli jest szansa żeby ten amplituner uciągnoł te kolumny STX F-200
              Pokój mam 16 m kwadratowych może mniej wiec to nie musi grac nie wiem na full??

Do amplitunera juz sie przekonalem na bank go kupie teraz tylko kolumny mi zostały

Skomentuj

Do amplitunera juz sie przekonalem na bank go kupie teraz tylko kolumny mi zostały
                czyli tego ampli jeszcze nie masz?
                bo jak nie masz to odpusc i poszukaj stereo!
                wtedy zamiast suba kupi sie lepsze kolumny

Skomentuj

Sorki pomyłka nie amplituner mnialbyc tylko subwoofer, no i dalej to pytanie czy uciagnie te kolumny moj amplituner jak mowie niemusi to grac na fulla

Skomentuj

tu nie o to chodzi zeby to gralo glosno. chodzi o mozliwosci wykozystania potencjalu kolumn. najlepszy przyklad to dobry samochod z za slabym silnikiem - jezdzi swietnie, ale jest zamulony i nie pokazuje na co go stac...

dzialac te kolumny beda i na 1W wzmacniaczu - wybor nalezy do ciebie

Skomentuj

Rozumiem ze będzie działać tylko czy to będzie jakoś wogle brzmiało czy prostu niema sensu o to mi bardziej chodziło

Skomentuj

Nie wyorzystasz możliwości tych kolumn. A tak na marginesie - zauważyłem twoją nieodpartą chęc posiadania podłogówek. Nie rozumiem tego. Bardziej ci zależy na wyglądzie kolumn czy na tym jak będą grały?

Skomentuj

tych kolumn nie slyszalem
                          slyszalem mniejsze monitory
                          jezeli polka jakosciowa jest zachowana to kolumny warte swojej ceny

w zasadzie bez porownania to i jedno i drugie zagra dobrze. kup co ci sie podoba (byle nie VK :P )

Skomentuj

Hej

Witam kurcze brak mi jakiegoś zdecydowanie co kupić gubię się w tym wszystkim ale jeden plus wszystkie budżet zwiekszył mi sie do 1200 zł :).
                            Szkoda ze nie ma na YouTube STX żeby je wgole zobaczyć pojęcia nie mam jak one wyglądają oprócz tych fotek "grafiki" nie normalnych fotek.

Pojawiły się kolumny STX F-180 (na subwoofer STX S-250 to już się zdecydowałem jeśli kupie coś z tych marki stx ) co o nich sądzicie może coś takiego??

Zwiększył mi się budżet jak mówiłem to może coś takiego Jamo s606 2 kolumny, jak zagrają te dwie kolumienki czy to mi wystarczy, a potem z czasem subwoofer i może kiedyś satelity, choć jak mówiłem 2.1 to mi wystarczy.

---------- Post dodany o 14:23 ---------- Poprzedni post o 13:36 ----------

Te STX F-180 ze strony stx.pl są troszkę inne niż na YouTube bardzo sie różnią, no i jaki koszt jakiegoś wzmacniacza pod nie bo mój amplituner pewnie ledwie by je uciągnął, strasznie mi sie poda baja

Skomentuj

Kombinujesz strasznie, one mają grać, wyglądać czy do czego mają być ? Piszesz, że do muzyki w większości, więc ja bym postawił na jakość mając 1200zł a nie kolumny do robienia hałasu. Diy nie wchodzi w grę ?

Skomentuj

Hej jak mówiłem jestem zielony co to sa te Diy??. Chodzi mi o muzykę i oczywscie ze maja grać ale i tez wyglądać choć troszkę

Skomentuj

Cześć muszę ci powiedzieć ,że się bardzo uśmiałem czytająć
                                  co to sa te Diy??
                                  Te Diy oznacza zrobienie czegoś samemu np.: kolumn :) Jeśli mogę ci coś polecić miałem kino domowe i jeśli chodzi o muzykę to nie brzmi to najlepiej,dąże do tego ,że chyba muzyka najlepiej brzmi w stereo o czym się z czasem przekonałem.

Więc zdecyduj się i kup trzy drożne kolumny,a jak zostanie kasy to wymień amplituner na coś mocniejszego a ewentualnie potem dokupisz suba z czasem jakby ci basu brakowało.Jeśli nie chcesz sam robić kolumn kup gotowe od STX F-280 będą fajnie wyglądały jako fronty do kina w przyszłości ,a w stereo już będziesz umiał poczadzić:) Resztę kasy zostaw na amplituner mocniejszy.

Skomentuj

Te STX F-180 ze strony stx.pl są troszkę inne niż na YouTube bardzo sie różnią
                                    zwrotc uwage na ta mala listerke - n - od NOWE :p

chyba faktycznie lepsza opcja bedzie sprzedanie tego ampli, zakup jakiegos mocnego wzmacniacza i tych kolumn
                                    tylko zastanawia mnie jedno - 12" w monitorach? jakos mi sie to nie widzi :/

no i nie zapominaj ze to sa kolumny za niecale 800zl - szalu nie bedzie jezeli chodzi o jakosc

Skomentuj

Ja sam jeszcze około dwóch miesięcy temu byłem zielony w te klocki Poczytałem, uzupełniłem wiedzę, wziąłem sprawy w swoje ręce i zrobiłem coś czego bym się po sobie nie spodziewał. Wcześniej miałem problem z wkręceniem zwykłej śrubki, a teraz dzięki praktyce, nie tylko umiem coś zbudować samemu, ale też cieszę się super dźwiękiem za skromną cenę i mam coraz większe doświadczenie bo to naprawdę wciąga. Może też spróbuj ? Trochę wiary w siebie i do przodu !

Skomentuj

Witam Kolumny kupione Stx F-280 :) 2 sztuki. Oczekuje na paczkę pewnie niedługo będę się was doradzał jaki amplituner lub wzmacniacz pod nie bo mój pewnie ledwo da rade z nimi.

Zobaczymy czy dobrze wybrałem :)

Na razie wielkie dziki za wszystkie rady.

Skomentuj

Hej właśnie mi przyszły kolumny. Jestem naprawdę zadowolony graja wyśmienicie :). Jak narazie nietrzeba mi innego wzmacniacza lub amplitunera wydaje mi się ze ten daje rade naprawdę fajnie brzmią.

Pytanie brzmi co mi da większej mocy wzmacniacz co wniesie??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X