Zamieszczone przez pharoh
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[2 drożne] MTM hi-vi research d'appolito
Collapse
X
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaA masz wykres bez wygładzania? Nie podobają mi się piki przy 3 i 4,2kHz
Zresztą nie ma innego wyjścia bo pewnie ten planar przy takim podziale wymięknie już więc jakiś kompromis trzeba znaleźć
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNo i na pomiarach zaph są tam też piki THD. Podział do 2k jak dla mnie ale tragedii nie ma i nie sądzę żeby to było jakoś słyszalne czy dokuczliwe (2 harmoniczna).
Zresztą nie ma innego wyjścia bo pewnie ten planar przy takim podziale wymięknie już więc jakiś kompromis trzeba znaleźć
Skomentuj
-
Ten magnetotstat nie pozwoli na ciecie ponizej 2Khz. Niestety nie ma takich znieksztalcen jak moj Neo3-PDRW. Zreszta juz ponizej 3000hz nie gra juz wybitnie. Ponizej THD z odleglosci okolo 30cm@4V. Trzecia harmoniczna jest 10dB wyzej,niz wskazuja na to pomiary (to jest defekt mojego systemu/mikrofonu, ktory poki co nie wiem jak naprawic). Stad glosnik nie za bardzo nadaje sie ponizej 2500Hz....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaWykonanie kolumn jest kapitalne, nie wiem czy ktos kiedykolwiek cos podobnego tutaj prezentowal....
Skomentuj
-
Uploaded with ImageShack.us
Kolumna nie jest wykonczona. Bedziemy frezowac jeszcze raz. bas refleks byl ze 3 razy za szeroki w stosunku sugerowanego otworu. Tweeter wysunalem 7mm do przodu. zastanawiam sie czy nie powalczyc z ostrymi krawedziami br..Last edited by leto87; 27.03.2013, 13:42.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaA jakie są postępy w wykończeniu konstrukcji?
http://youtu.be/JuA4lpJE-XY
Skomentuj
-
projekt się przeciągnął dosyć znaczącoRoboty było dużo i zmieniłem prace, chociaż dalej robie to co robiłem. Licze że teraz coś ruszy, projekt został mocno zmieniony.
Druga grafika ilustruje mniej wiecej z jakich plasterków kolumna bedzie klejona.
Last edited by leto87; 05.04.2015, 12:23.
Skomentuj
Skomentuj