Cześć. Rozpoczął się dla mnie i mojego zespołu czas koncertów w różnych pubach, które posiadają tylko i wyłącznie swoje dwie kolumny. Nagłaśniamy nimi tylko wokal, inaczej wszystko brzmi jak jedna masa i nic nie mozna zrozumieć. I tutaj wysuwa się problem. Każdy z członków zespołu, oprócz wokalistki, nie słyszy innych. To jest ja, jako gitarzysta nie słyszę drugiego gitarzysty i vice wersa, a perkusista w ogóle nie słyszy gitar. I stąd pytanie. Chcielibyśmy zbudować 3 odsłuchy - jeden dla perkusisty a dwa dla reszty zespołu. I stąd pytanie. Jakie głośniki zastosować, jeżeli na jeden odsłuch mielibyśmy ~350zł. I teraz drugie pytanie. Do czego je podpiąć? Bo do tej pory nie spotkałeś się z końcówką mocy, która miałaby 3 wyjścia.
Pytanie z innej beczki. Potrzebowalibyśmy także kolumn do nagłośnienia wokalu ale w salce prób. Mamy jeden piec gitarowy 33w lampowy oraz drugi 120w -tranzystorowy. Nie przekraczamy nawet 1/4 mocy, którą mamy w piecach. Mamy starego Eltrona 100U i wokal jak narazie śpiewa na starej basowej kolumnie, więc niezbyt wszystko słychać. Jakie głośniki wsadzić do nowej kolumny (budżet też tak 350zł na jedną), żeby to brzmiało i przebijało się przez nasz sprzęt?
Pytanie z innej beczki. Potrzebowalibyśmy także kolumn do nagłośnienia wokalu ale w salce prób. Mamy jeden piec gitarowy 33w lampowy oraz drugi 120w -tranzystorowy. Nie przekraczamy nawet 1/4 mocy, którą mamy w piecach. Mamy starego Eltrona 100U i wokal jak narazie śpiewa na starej basowej kolumnie, więc niezbyt wszystko słychać. Jakie głośniki wsadzić do nowej kolumny (budżet też tak 350zł na jedną), żeby to brzmiało i przebijało się przez nasz sprzęt?