Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny do wokalu na salke

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumny do wokalu na salke

Witam Panów :) słuchajcie,znajomi z zespołu potrzebują kolumn do wokalu,mają na to max 450zł. Próbowali kupić kolejny badziew typu clatronic i dibeisi,bo tanio,lecz po tym co się stało wcześniej woleli się mnie zapytać co lepiej kupić. Teraz mają na salce clatroniki na 2x12" w których,najpierw padły piezaki a następnie po jednym basie.

Co można dostać za 450zł? no nic,nic dobrego. Pomyślałem jednak,że można by wykorzystać te paczki od clatronika,i wsadzić tam po dwie szerokopasmówki STX-a http://www.stx.pl/gds-30-200-8-se.html dodając proponowany filtr.

Pytanie jednak brzmi,czy szerokopasmówki nadadzą się na wokal? nie chodzi tu o częstotliwość przenoszenia,bo akurat w tym są idealne,ale o np. kierunkowość czy nakładanie się częstotliwość...

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Pytanie jednak brzmi,czy szerokopasmówki nadadzą się na wokal? nie chodzi tu o częstotliwość przenoszenia,bo akurat w tym są idealne,ale o np. kierunkowość czy nakładanie się częstotliwość...
    Tym bym sie nie przejmował, za te pieniądze. Najtańszą "dobrą" opcją są klony PA600, ale 450 złotych to starczy na jedną gotową paczkę. Oczywiście jak zrobisz paczki wedle powyższego konceptu to interferencje będą sporę, no ale patrząc trochę ponad 10 lat do tyłu to niemal wszystkie koncerty były realizowane na tej zasadzie-postawmy jak najwięcej paczek szerokopasmowych koło siebie, będzie w sumie sporo huku ale kto by sie tym przejmował

Skomentuj

Słuchałem ich w tym tygodniu w zamkniętej paczce. Naprawdę są dobre jak za te pieniądze, nic lepszego nie znajdziesz nawet za trochę większa kasę. Co do kierunkowości to nie jest z nimi aż tak źle. I słuchałem bez żadnego filtra a i tak było super, więc polecam. Sam mam ochotę je kupić i pobawić się z nimi w obudowie open baffle

Skomentuj

No właśnie,za mało kasy aby było lepiej... W takim razie kupujemy te szerokopasmówki i heja :)

Przy okazji,tak właśnie grają: http://www.youtube.com/watch?v=EzK1mZhUJXc

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Przy okazji,tak właśnie grają: http://www.youtube.com/watch?v=EzK1mZhUJXc
          Fajnie łoją:thumbup:

Skomentuj

Moje klimaty z młodych lat :P, sporo słychać inspiracje Illusion ? :)

Skomentuj

Dokładnie Illusion :) no to jest ten zespół z którym grałem vendette: http://www.youtube.com/watch?v=WxHZqhQ6a-c ...ale to już pokazywałem :)

Skomentuj

No nieźle chłopaki, nieźle. Jak sklecisz paki to napisz jak to bangla

Skomentuj

Dołączam się do tematu. Właśnie rozmawiałem na skype ze szwagrem który prosił mnie o poradę. Potrzebuje tanim kosztem sprawić sobie sprzęt- nadstawki i powermixer na występy teatralne. Nie potrzebuje do tego suba ( sprzęt ma też być mobilny do przewozu w combi). Chodzi wyłącznie o to aby takie kolumienki dobrze sprawowały się w otwarzaniu dialogów. Czy takie zestawienie 2xGDS w kolumnie bez zwrotnicy byłoby dobre? Jaki tani powermixer byście polecili/ próbuję go zniechęcić przed kupnem niemarkowego chińskiego badziewia z allegro.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                    Jaki tani powermixer
                    Tani to pojęcie względne...ile ile ile kasy? :)

Skomentuj

Nie wiem dokladnie. Jutro zapytam ,ale jakby udało się złożyć kolumny za 500/600zł to mixer może do ok 1500zł.Na razie używa jakiś model behringera i go sobie chwali, tylko to sprzęt wypozyczany dlatego potrzebuje coś własnego. Wolałby jakiś model nieuzywany na gwarancji , chociaż ja uważam że lepiej kupić używaną firmówke której nie da się zajechac .

Skomentuj

Właśnie słucham sobie GDS-ów,z filtrem i bez:
                        Załączone pliki

Skomentuj

W budach czy na sucho tak jak widać?

Skomentuj

Budy są na salce,więc na sucho.

Skomentuj

I jaka jest Twoja opinia jak na razie ? Z filtrem jest duża różnica ?

Skomentuj

Ten filtr jest dobrą opcją jeśli ktoś chce używać tego głośnika samego,po filtracji gra zdecydowanie lepiej,spokojniej,już tak nie denerwuje środkiem (zresztą widać to na wykresie,przed filtracją i po). To tak na szybkiego pod wzmacniaczem domowym i w domu,głośniki będą używane bardzo ekstremalnie na salce,nie wiem jak się tam zachowają. Odpowiedź brzmi TAK jeśli ktoś chciałby wiedzieć czy warto taki filtr zastosować.

Skomentuj

Czaruję...
                                X