Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z pomiarem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem z pomiarem

Mam problem z pomiarem. Jaki? Taki:

W pomiarze charakterystyki glosników nie zgadzaja mi sie poziomy glosnosci.
    Charakterystyka 4 omowej wysokotonowej Vify XT25 (wg producenta 90db) jest mniej wiecej na tym samym poziomie co 8 omowy nisko-sredniotonowy hds-164 peeressa (wg producenta 89db). Mierze oczywiscie z tak samo odkreconą gałką głośności we wzmacniaczu. Pomiar wykonuje w trybie -20db. Co moze byc nie tak?.To moje pierwsze pomiary i nie ma doswiadczenia w takich sprawach. I jeszcze jedno,- czy moglby ktos zamiescic tutaj wynik pomiaru charakterystyki jakiegos wysokotonowca ale wraz z wykresem fazy bo u mnie faza to pełno zygzakow o amplitudzie +\-180 ale strasznie gesto upchanych na osi czestotliwosci i nie wiem czy to ma tak wygladac czy inaczej (niestety sam nie moge pokazac tych wykresow bo nie mam na tym kompie ich).

pozdrawiam

z fazą w SW tak jest. a czy masz włączony poziom odniesienia??
    Options=>preference=>Acoustic=>Channnels=>Micropho ne + Reference
    odpowiednio ustaw left right (domyślnie mic prawy referencyjny lewy)

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
      z fazą w SW tak jest. a czy masz włączony poziom odniesienia??
      Options=>preference=>Acoustic=>Channnels=>Micropho ne + Reference
      odpowiednio ustaw left right (domyślnie mic prawy referencyjny lewy)
      kurde nie wiem przyjade to sprawdze- teraz jestem u tesciowej (ach te swieta)
      a myslisz ze to moze byc to? mierzylem glosniki jeden po drugim i nic w ustawieniach nie zmienialem wiec w sumie chyba vifa powinna byc wyzej. Jeszcze jedno -tak jak pisalem mierze w trybie jiga -20db a pomiar wychodzi na osi gdzies -9db -tak ma byc?

Skomentuj

Czaruję...
      X