Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stare kolumny z kopułkowymi średniakami?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stare kolumny z kopułkowymi średniakami?

Na allegro często pojawiają się takie zestawy z lat 80-90, za dość niewygórowane pieniądze. Jakie modele/marki są warte uwagi?

Znajomy kiedys kupił za stówkę Heco PSM (nie pamiętam czy dokładnie model 600, 800 czy 1000):
    http://img516.imageshack.us/img516/9004/p2240013gc4.jpg
    Po posłuchaniu tego, nie chciałoby mi się bawić w składanie kolumn... :)
    Nie grają jak Arcusy, ale mają cos w sobie i do garażu, działki, gdzie człowiek nie przykłada wagi do detali - rewelka kolumny.

Miałem Arcusy na Vifkach i często mozna je poniżej 200-300zł dorwać, wg mnie też interesująca propozycja.

Skomentuj

Ja moge smialo polecic Philipsy z duzymi kopulkami sredniotonowymi. Minusem tych paczek sa jednak dosc przecietne wysokie tony, oraz podatnosc sredniotonowcow na uszkodzenie cewek. Na szczescie naprawa jest prosta w razie awarii.

Skomentuj

A grundig seria box jest coś warta?

Skomentuj

Właśnie sam się zastanawiam :)

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Ja mam komplet dali7 w szafie/ z rozwalonych paczek. Jak kiedys znajde czas to zrobie obudowe.

Skomentuj

Grundigi Box maja swoich wyznawcow. Ja zbytnio z tymi modelami nie mialem przyjemnosci, tylko dwudrozne. Mialbym jedynie zastrzezenia co do jakosci wysokich tonow z kopulek Grundiga, jak dla mnie sa slabe, piaszczace i brudne.
              B&O chetnie stosowalo w swoich pakach sredniotonowe kopulki Philipsa. Jak przeszukasz forum to znajdziesz paczki jakie kiedys tutaj pokazywalem.

Skomentuj

Słuchałem tych grundigow
                Zaskakująco fajne kolumny, nie będziesz żałował wydanych na nie pieniędzy.
                Tylko tak jak pm mówi ich problem to wysokie tony.
                Nie należą do najczystrzych ale tragedi nie ma.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A może te...?
                  http://allegro.pl/braun-ls-80-top-stan-i2892561520.html

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    Tutaj chyba tylko jedna kolumna niestety. Ale tez beda dobre.
                    Ja gdybym chcial takich kolumn sluchac, to bym je kupil ale jako baza do solidnego tuningu. Przede wszystkim nalezaloby zrobic od nowa obudowy z lustrzanym odbiciem. Zwiekszych pojemnosc, dodac wzmocnienia, zmienic elementy zwrotnicy i okablowanie na solidnej jakosci.
                    Mysle, ze taka zmiana da duza zmiane na plus. Gdyby ktos chcial sklonowac cos takiego na nowych glosnikach, to najtaniej wyjdzie stosujac przetworniki Beyma, ale nawet w tym wypadku trzeba sie liczyc z wydaniem okolo tysiaka na same glosniki plus zwrotnica. Wcale tak malo nie jest, zwazywszy, ze starocie mozna kupic juz od 100zl w gore.
                    Mysle

Skomentuj

Czaruję...
                    X