Witam
Wykonałem subwoofer na tonsliku 25/80/1 zasilany mostkiem 2x7294 trafo 200W 2x24V i niestety już 2 głośniczek poddał się wzmacniaczowi. Stary rok przywitał upaloną cewkę. Jestem pewien że z wzmacniaczem jest wszystko ok. Ktoś z gości za mocno przekręcił amplitunerkiem no i głośnik wypluł wszystko z siebie.
Tym razem postanowiłem zainwestować raz a konkretnie w głośnik do 300zł.
Niestety budę mam już zrobioną i z racji braku miejsca większa i tak nie mogła by powstać. Obudowę jaką posiadam to 55L - wiadomo zestroję ją odpowiednio do głośniczka bass reflexem.
Subwoofer jest w pokoiku 12m.
Proszę o pomoc w wyborze głośnika.
Ps. Z tego co na szybkiego znalazłem polecacie
SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X - czy mostek TDA podoła mu ?
w tej cenie to najlepszy wybór ?
---------- Post dodany o 12:58 ---------- Poprzedni post o 12:22 ----------
Z racji iż nie mogę już edytować to piszę 2 posta.
Czy te głośniczki tonsila nadają sie jedynie do wyrzucenia ? Da radę jakoś wymienić cewkę ? (obydwa mają przejście) z tym że jeden wessało a w drugim czuć opór przy ruszaniu membraną.
Wykonałem subwoofer na tonsliku 25/80/1 zasilany mostkiem 2x7294 trafo 200W 2x24V i niestety już 2 głośniczek poddał się wzmacniaczowi. Stary rok przywitał upaloną cewkę. Jestem pewien że z wzmacniaczem jest wszystko ok. Ktoś z gości za mocno przekręcił amplitunerkiem no i głośnik wypluł wszystko z siebie.
Tym razem postanowiłem zainwestować raz a konkretnie w głośnik do 300zł.
Niestety budę mam już zrobioną i z racji braku miejsca większa i tak nie mogła by powstać. Obudowę jaką posiadam to 55L - wiadomo zestroję ją odpowiednio do głośniczka bass reflexem.
Subwoofer jest w pokoiku 12m.
Proszę o pomoc w wyborze głośnika.
Ps. Z tego co na szybkiego znalazłem polecacie
SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X - czy mostek TDA podoła mu ?
w tej cenie to najlepszy wybór ?
---------- Post dodany o 12:58 ---------- Poprzedni post o 12:22 ----------
Z racji iż nie mogę już edytować to piszę 2 posta.
Czy te głośniczki tonsila nadają sie jedynie do wyrzucenia ? Da radę jakoś wymienić cewkę ? (obydwa mają przejście) z tym że jeden wessało a w drugim czuć opór przy ruszaniu membraną.
Skomentuj