Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car Audio - małe samochody

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car Audio - małe samochody

Witam!

Chciałbym się spytac w tym topicu ludzi, którzy mają zrobione zestawy car audio w małych samochdach tj. kia pride, ford fiesta, skoda felicia itp

Ja mam kia pride a w niej radio blaupunkt 4 * 50 rms i chcę zrobić półkę 3 drożną, mam do przeznaczenia 400 zł, co polecacie, jakie głośniki ?? czy dobrym rozwiązaniem będzie zakupienie gotowego zestawu np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37486744 czy lepsze byłoby zakupienie głośników a pozniej jakas standardowa zwrotka! chcę skorzystać z okazji takiej, że siostra jedzie za 2 dni do usa i zakupi tam odpowiednie głosniki tylko musze podac jej parametry. Proszę Was o pomoc w podaniu głosnikow basowych, sredniotonowych, wyskotonowych.

A Może coś takiego ...
    Ponoć magnes zrywa studzienki kanalizacyjne kiedy nad nimi jedziesz
    Załączone pliki

Skomentuj

Te zdjęcie było już na tym forum, więc niczym nowym nie zaskoczyłeś niestety, ale mniejsza z tym, dalej proszę o pomoc

Skomentuj

1 ten blaupunk nie ma 4x50rms tylko moc max
        2 radi0 jest za slabe i nie pociagnie 3way
        3 trzeba bedzie zrobic półke niowa z wiuroewj lub mdf
        4 watpie czy ta 3way sie zmiesci w połce
        5 za ta xcene aukcja jest podejzana albo te glosniki to badziew]
        6 na Twoim miejscu zrobilbym 2 way na 17ss stx + tweeter jakis albo elipsy

Skomentuj

Powiem ci tak: ja to już słyszałem jak grało w Corsie 5D (96r). Mnie sie to podobało! Było bez suba, ten zestaw na półce z tyłu i z przodu w drzwiach orginalne blaupunkty z wyskokimi! Była radość! Ale jak już widzxiałem na tym forum - ocenione to sostanie jako bee! Więc forumowicze teraz pewnie też tak ci odpowiedzą!

W Corsie napędzał to pionek! Nie jest to extremalny car-audio ale do normalnego słuchania napweno wystarczy! Jedynie można by sie pobawić nad zmianą syczków - próbować wstawić jakieś inne! Jak dla mnie troche dziwnie grały! Ale tobie będzie sie może podobać...

Pozdrawiam!

Skomentuj

Ten zestaw boshmana dałem jako przykład zestawu. Interesuje mnie dwudrożny zestaw magnata lub hertza

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37797667

lub

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37132099

Skomentuj

Viper... masz moze stronke gdzie jest wiecej takich fotek? A tak wogole to ile ten glosnik ma cali?

Skomentuj

Richard Small, nie rób w półce!Stracisz całą stereofonię.Proponuje na miejsce montażu wybrać przednie drzwi.Nie wiem jak jest u Ciebie z głębokością w drzwiach ale zawsze mozna dorobić panele z mdf.Z głośników sugeruje ESK lub DSK Hertza,radio spokojnie je pociągnie a i na brak basu też nie będziesz narzekał.Z czasem możesz uzupełnić zestaw subem i będzie idealnie.Jednak tylnej półce mówię stanowczo NIE!
                PZDR

Skomentuj

glośniki zamontowane w tylnej półce małego samochodu popsują całą scenę. Moja propozycja jest następująca: jesli masz do wydania 400 złotych to musisz troszke dozbierać a nie na chybcika zamawiać sprzęt u siostry... jak pozbierasz to jednostka główna niech zostanie jaka jest i ona napędzi zestaw dwudrożny w drzwiach czyli sredniotonówki i tweetery na aktywnych zwrotkach, to im w zupełności wystarczy, do bagażnika dodajesz subik w bass refleksie lub zamkniętej (zalezy od upodobań) i on am jechać na monobloku albo na zmostkowanej dwukanałówce. mały samochód nie wymaga większej ilości glośników... w żadnym wypadku w półce z tyłu. jedyna rzecz na półce z tyłu to może być zespolona z nią obudowa subwoofera która jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jesli chce sie zaoszczędzić sporo miejsca... można także wprowadzić małą zmnianę żeby jeszcze lepiej grał zaproponowany zestaw ponieważ 4 kanałowy wzmacniacz może stereofonicznie zasilić przód i zmostkowany kanał subwoofer ale to jest troche kosztowniejsze rozwiązanie. reasumujac glośniki w tylnej półce odpadają w małych o ile nie we wszystkich samochodach.. pozdrawiam. Magik.

Skomentuj

a co dla pasazerow jadacych ztylu :P ??

Skomentuj

Przyjemne wibracje od subwofera :))

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                        glośniki zamontowane w tylnej półce małego samochodu popsują całą scenę.
                        scena w samochodzie... dobre...

Skomentuj

zygmunt! scena w samochodzie! tak scena w samochodzie! Jesli nie słyszaleś to może poczytaj coś na temat carAudio...
                          Pozdrawiam. Magik.

Skomentuj

scena scena ale z tylu trzea tez sluchac...taki producent jak bose montuje w "calym" samochodzie glosniki i tam raczej na brak sceny nie mozemy narzekac... cos mi tu smierdzi. fakt dla kierowcy i pasazera obok to glosniki sprzodu i ewentualnie sub no ale to chyba nie wszystko...??

Skomentuj

ja się nie znam, więc się nie wypowiadam... ale moim zdaniem, aby scena dźwiękowa była w miarę dobra (jak dla mnie) należałoby spełnić następujące warunki:
                              -mieć McLarena, bo to jedyny znany mi samochód, w którym siedzi się po środku
                              -zamocować głośniki na wysokości głowy słuchacza, co niestety ograniczy widoczność
                              wymieniać dalej??

Skomentuj

i to w dodatku maclarenaF1 no ewentualnie bolid ale wkasku i tak duzo nie uslyszymy:P

Skomentuj

mozna rowniez zestroic glosniki na kierowce
                                  wystarczy jesli wysokotonówki znajda sie na wys okosci deski rozdzielczej

Skomentuj

a ja jestem pilotem a nie kierowca i mamy jeszcze kartofla ztylu ktory tez chce slyszec dobrze...bo sie bedzie smucil...czy jest to nie wykonalne??

Skomentuj

same wysokotonowce nic nie dadzą... ale ja się nie znam, może jak poczytam coś o caraudio to zmienię zdanie...

Skomentuj

cos mi tu smierdzi. fakt dla kierowcy i pasazera obok to glosniki sprzodu i ewentualnie sub no ale to chyba nie wszystko...??
                                        niestety w małych samochodach wszystko :) pozdrawiam.
                                        magik

Skomentuj

Czaruję...
                                        X