Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Beyma Power 12 - opinie, uwagi, alternetywa?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Beyma Power 12 - opinie, uwagi, alternetywa?

Witam

Myślę o subie do 18m2 szukam czegoś szybkiego, miałem, BSW124II, miałem Dayton RSS265HF. Jakieś opinie na temat Beyma Power 12, lub coś fajnego szybkiego do B-R.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

A jaki masz napęd do tych subwooferów? Nie myślałeś o skrzyni zamkniętej jeżeli zależy Ci na szybkości? Co ma to uzupełniać i to ma być do muzyki jak mniemam?

Skomentuj

W closed był Dayton. Dwa panele irka mam SUB300 i SUB450. Nie chce closed bo efektywność mała. Pół na pół kino/muzyka. Grać ma to z monitorami ER18RNX+27TDFC.

Skomentuj

jest to bardzo, bardzo dobry głośnik. miałem go jakiś czas w obudowie BR i byłem zadowolony, brzmienie dużo ciekawsze od BSW 124II, ps. Irek pomagał mi wyrwać jakiś rabat w elmuzie.

Skomentuj

Coś z 3 zdania o nim więcej? A jaka alternatywa do fajnego suba, co teraz za głośnik króluje?

Skomentuj

Power ma opinie łączenia brzmienia domowego z estradowym. Zastanów które Ci bardziej leży to będzie można wybrać alternatywę

Skomentuj

bardzo szybki i muzykalny głośnik, papierowa membrana, olbrzymi układ magnetyczny. Bardzo fajne zróżnicowane brzmienie, trochę z estradowym charakterem - tak jak chciałem 300W Irka bez problemu przyjmowała z limiterem świecącym się non stop

Skomentuj

Sub właściwie do wszystkiego, muzyka realnie 15%, 50% tv (seriale, filmy, wiadomosci itp) 35% filmy z dvd, divix. Zależy na efektywności, szybkości i w miarę możliwości zejściu. BSW fajny ale się znudził Dayton też fajny ale bardziej domowy i audiofilski.

Skomentuj

z jakim limiterem, o co chodzi i jak to działa??

Skomentuj

No wycina najwyższe piki żeby nie rozpier wszystkiego

Skomentuj

A 18cali wchodzi w rachubę?

Skomentuj

Mówisz 18 pewnie masz na myśli 18 BSW
                        Raczej odpada bo pralkę w domu lub lodówkę już mam a tak poważnie 50-60 Litórw taka akceptowalna wielkość obudowy, zmieściła by się i 100 litrowa ale lekka przesada to już by nawet wizualna była

12 cali na 18 metów2 to i tak raczej sporo.

Skomentuj

Nie, są lepsze specjały na rynku od BSW Faktycznie 12 cali na taki metraż to dość, i ciężko będzie znaleźć coś co by ewidentnie przebiło powera przy Twoich wymaganiach.

Skomentuj

a moze eminence lab12?

Skomentuj

A miał to ktoś ? eminence lab12

Skomentuj

dj_zibi ma :)
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Witam ponownie po przerwie, kupiłem Beyma Power 12.

Pierwszego - dnia jak z sąsiadem u niego odpaliliśmy to byłem rozczarowany strasznie. Obudowa 50L po Ravmaster BSW 12 b-r 35cm. Basu było jakoś tak mało i jakby nie było tego niskiego.
                                  Drugiego - dnia rurę u mnie już skróciłem do 20cm. I nie wiele to dało. Niby głośno ale coś to nie tak. Panel Irka 300W. Regulacja fazy nic nie poprawiała.
                                  Trzeci, czwarty dzień - dałem mu w piz... - głośnio kilka filmów, kosola Xbox 360 - Halo 4 i trochę muzyki, dopiero się chłopak rozruszał i zaczął się pojawiać bass i niskie tony.
                                  Im więcej gra tym zaczyna lepiej grać. Jeszcze chłopak widać nie osiągnął maxa. Wczoraj grałem ponownie w halo 4 to już efekty były spore. Zobaczę jak pogra z 2-3 tyg.
                                  Przy tak wysokiej efektywność głośnika, sztywnym zawieszeniu, małym Xmax, i moim poziomie słuchania membrana rusza się w te i na zad może z 5-8 mm a jest głośno. Poczekam jeszcze i nie wiem czy mu czasem nie zapuszczę pętle 20-25hz na parę godzin aby się poruszał trochę.

Jest szybki, uderzenia są dosadne ale to jeszcze chyba nie jest jego max. Jak będę miał czas to podepnę mu panel irka 450W, zrobię jak się wygrzeje pomiary i zestroję b-r na podstawie wykresu impedancji.

Skomentuj

Normalka przy twardych głośnikach, jak masz możliwość to rób tak jak napisałeś-sinus 20hz i możliwe duże wychylenia przez parę godzin dziennie :)

Skomentuj

Tak to predzej spali glosnik albo ugotuje wzmacniacz :) Ani glosnik ani wzmacniacz nie sa przystosowane do pracy na sinusie!!

Glosnik sam sie z czasem ''dotrze''

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
                                      małym Xmax
                                      Xmax to on ma akurat spory Xdam jest kiepski ze wzgledu na plytka budowe kosza. I dlatego nie ma sensu pchac wiecej niz 300W bo zaczyna walic dolnym zawieszeniem w gorny nabiegunnik. W nowszych wersjach polozyli tam jakis miekki material, wczesniej stukalo jak kijem w wiadro :) Ale i wczesniejsze bardziej miekko i przyjemniej graly, Fs byl niski a teraz to ''estradowy twardziel''.

Z tym glosnikiem trzeba sporo poswiecic na strojenie b-r mala zmiana i charka wyskakuje do gory albo spada na leb na szyje w dol. Bez pomiarow akustycznych ja tego nie widze. Jak b-r jest przy glosniku to sprawa prosta, mikrofon jak najblizej byle rowno od glosnika i b-r i mozna mierzyc.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                        Tak to predzej spali glosnik albo ugotuje wzmacniacz Ani glosnik ani wzmacniacz nie sa przystosowane do pracy na sinusie!!
                                        Na zwarciu akustycznym nie potrzeba aż tak wiele mocy żeby rozbujać głośnik, bez przesady, nic się nie skopci :)

Skomentuj

Czaruję...