Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zew. karta dzwiekowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zew. karta dzwiekowa

Zastanawiam się nad miditech audioface II i audiotrak maya u5. Karta koniecznie zew. na USB gdyz posiadam laptopa. Nie mam zbyt duzo pieniedzy na wydanie, tj ~200zł. Karta ma sluzyc do produkcji muzyki i wspolpracowac ze sluchawkami audio technica ath-m40fs. Co doradzicie?

http://allegro.pl/m-audio-transit-i2900440313.html zapytaj tego gościa, może jeszcze ma.

Mam takie same słuchawki jak Ty, ale nigdy ich nie podlaczalem bezpośrednio pot mojego Transit'a. W każdym razie karta warta poszukiwan, bardzo dobre parametry i możliwość pracy w 24bit. U mnie smiga z pro toolsem MP9.

Skomentuj

Wow, jaka szybka odpowiedź, dzieki. Hmm szkoda ze licytacja zakonczona i z dostepnoscia troche lipa. Skoro pracujesz w protools, mozesz odpowiedzieci mi na pytanie: w tej karcie maya u5 nie ma dedykowanych sterów asio, są tylko jakieś via. Co to znaczy? Czy latencja bedzie znośna, nie bedzie to przeszkadzać przy produkcji? Używam Reasona.
      Apropo słuchawek, jak je oceniasz ogólnie jesli mozna wiedziec?

Skomentuj

Nie znam karty Maya u5 ale ponoc jest niezla. Jeśli nie ma sterownikow Asio, to można uzyc sterownika Asio4ALL. Programy tez będą dzialac, ale nie jestem w stanie napisac z jaka efektywnoscia. Jak masz mocny procesor to nie powinno być problemów.

Co do słuchawek, to mam je już bardzo długo. Potrzebuja trochę czasu na dotarcie. Sa wytrzymale, nic nie trzeszczy. Z czasem parcieje material na muszlach, ale to normalne, to nie jest skora. Dźwięk jest ok, nieco ciemniejsza barwa, wysokich tyle ile trzeba, na pewno nie jest za dużo. Bas swietny, mocny dynamiczny. Srednie ok ale raczej ciut wycofane. Generalnie jestem zadowolony, wygoda jest dobra, ale po kilku godzinach mogą trochę cisnąć w uszy. Coz, trzeba robic przerwy i oszczedzac sluch, szczególnie na słuchawkach.

Skomentuj

Mialem U5 i audioface
          U5 jakościowo deklasuje audioface, a przy tym mnogosc wejsc i wyjsc. A i moja audioface ma kanaly rozjechane lekko (jeden gra deczko ciszej). Natomiast audioface dziala z SW i ma stała latencje. Jesli chodzi o sluchawki to jak najbardziej U5. Pisz do dolphina on ma na handel U5 w dobrej cenie:)

Skomentuj

Bardzo Ci dziekuje za te odpowiedzi. Procesor mam w lapku i5 wiec nie powinno byc problemow, tym bardziej w Reasonie, znanym z oszczednosci CPU. Z tego co piszesz to sluchawki sa idealne dla mnie, graja tak jak lubie, bez przesadnej góry, z solidnym dołem. No nic, chyba się zdecyduje na tą Maye, cięzko uzyskac jakies informacje na temat tego miditecha.

UP: dzieki!

Skomentuj

Czaruję...
            X