Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koda KD 261 i subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zawsze może zrobić dzielnik napięcia, tu jest schemat wzięty z mostka TDA irka

rozumiesz czy trzeba tłumaczyć?
    prawdopodobnie wzmacniacz ten ma wszystkie czarne zaciski do masy podłączone więc polowa elementów odpadnie

masz może multimetr?

Skomentuj

Wytłumacz :glare:, miernik mam.

Skomentuj

Pisalem o tym wyzej. Dokladnie to samo siedzi w tych konwerterach z ta roznica. Ze jeden rez zastapiono potencjometrem.

Skomentuj

Hm...Pawel S. kupie ten co linkowałem we wcześniejszych w postach i zobaczmy, jak sie zjara to trudno podłączam pod wyjście REC i już.

Skomentuj

Żeby sprawdzić, czy wzmacniacz sprawdź czy jest połączenie między dwoma czarnymi zaciskami głośnikowymi. Czyli rezystancja musi być ~0 Ohm, ustawiasz miernik na najmniejszą wartość rezystancji jaka może zmierzyć czyli 200Ohm.
            A i robisz to przy wyłączonym wzmacniaczu. Bo jeszcze przypadkiem coś źle dotkniesz i może dym polecieć.

Wtedy wystarczy zrobić dwa dzielniki napięcia.

L i R to czerwone zaciski wzmacniacza GND to oznaczenie masy czyli czarne zaciski wzmacniacza.
            Musisz połączyć to tak jak na schemacie. Połączone dwa kanały za rezystorami podłączasz jako środkowy bolec cinch w panelu subwoofera.
            Jakie wejście ma sub? 2x cinch czy 1x cinch

Skomentuj

Zdjęcie panelu załączniku 2xcinch i 2 wyjścia cinch. Garść elementów i można działać
              Załączone pliki

Skomentuj

To nie musisz łączyć po prostu każdy kanał podłączasz oddzielnie poprzez dzielnik napięcia pokazany wcześniej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Damian89 Zobacz posta
                  Hm...Pawel S. kupie ten co linkowałem we wcześniejszych w postach i zobaczmy, jak sie zjara to trudno podłączam pod wyjście REC i już.
                  dzisiaj na garazu to rozebralem
                  dzielnik rezystorowy (jak na schemacie) + kond + trafko + potek na samym koncu
                  jedyne co by sie tam moglo spalic to te trafko, w co watpie
                  rezy tam byly 1-2w a nie 5w

Skomentuj

Ok już wiem o co chodzi Panowie, bardzo dziękuje za wyjaśnienie i pomoc.
                    Do usłyszenia.

Skomentuj

Czaruję...
                    X