Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa kolumn na STX GDN 16-50-4 SC plus ALda

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Strojenie może być niższe, nie będzie wtedy "dudnił" w takiej obudowie głośnik, fs ma dość nisko bo niewygrzany miał 43Hz, ale pomiar na szybko.
    Rozmieszczenie ogólnie ma wpływ, należy zbliżyć głośniki do siebie maksymalnie, by zbliżyć do siebie ich centra akustyczne.

Skomentuj

OK, najpierw potnę sobie płyty, a potem jak mi głośniczki przyjdą to wtedy sobie powiercę otwory itp. Płyty będą cięte w zakładzie meblowym gdzie robią meble na wymiar więc myślę że dobrze mi to potną:)

---------- Post dodany o 17:23 ---------- Poprzedni post o 00:53 ----------

Kolego LightSound jak tam testy idą? kolega ma zapchaną skrzynkę chyba bo nie można wysłać wiadomości na priv.

Skomentuj

Skrzynka już czysta, co do zwrotnicy - jest problem z midbasem, bo koszta zwrotnicy żeby to było porządnie zrobione nie zmieszczą się w założonym przez Ciebiebudżecie i ALDa wychodzi bardzo kiepsko w pomiarach, tak samo gra, więc przygotuje od razu zwrotkę pod STXa PJtke. Z midbasem też są jaja, bo potrzebuje korektora impedancji.
        Last edited by LightSound; 29.01.2013, 19:38.

Skomentuj

Ok kolego zrób tak żeby to już było tak jak należy, pod pejotkę i zwrotkę tak jak trzeba, ja po prostu jak wszystko skompletuje to dopiero złożę cały zestaw.

Skomentuj

To podejście mi się spodobało - przetestuje czy jak dam bipolara na midbas to czy duzo sie zmieni na minus przy takiej klasie głośników, domiewam że nie - a będzie dużo taniej.

Skomentuj

Czaruję...
            X