Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wysokotonówka z tyłu obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Inaczej. Traktujesz to jako kolejną zabawkę czy jako bardziej docelowy projekt?:)
    Na razie jako chęć posłuchania czegoś innego... później się pomyśli.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Kto Ci zrobi pomiary tego zestawu?
    Pomiary dokładnie czego skoro zależy to od odbić ścian? przestawisz kolumny i już masz inny dźwięk.

Skomentuj

Tak możesz mówić o każdym zestawie głośnikowym... Zakładam, że trzymasz je w jednym miejscu.. I też nie wykonasz pomiaru..? Trochę bez sensu.. Tak jak pisałem. Lepszą scenę będziesz miał jak zgrasz fazowo jeden tweeter z wooferem niż kombinowanie z dwoma bez zgrania fazy.. Też kiedyś miałem takie dziwne pomysły, ale trzeba wyjść w końcu z tego i zacząć pomiary marian.. :)

Skomentuj

Moim zdaniem takie coś ma jakakolwiek sensowność jak robimy projekt pokroju Linkwitza gdzie wszystkie głośniki promieniują w przód i w tył.
        Wysokotonówka z racji swojej konstrukcji nie może promieniować w obie strony, dlatego są dwie. Pozostałe głośniki robią to "tyłkiem". Gdy sie doda do klasycznej konstrukcji wyłacznie sam tweeter na tył no to będzie zachwianie równowagi. Źródło dipolowe/dookólne tylko w zakresie wysokich tonów? Jakoś tego nie czuje

Skomentuj

Czyli co? olać to i kupić lepsze głośniki po prostu? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Czyli co? olać to i kupić lepsze głośniki po prostu? :)
            Wg mnie dobry wniosek :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Proponuję zastosować eksperyment: test ma pod sobą i potwierdza lub obala wszelkie teorie, opinie, medytacje i zgadywanki.

Skomentuj

Czaruję...