Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zasilenie STX.12.2.500.2x2 w domu? Jaki wzmachol lub koniec mocy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zasilenie STX.12.2.500.2x2 w domu? Jaki wzmachol lub koniec mocy?

Witam.
    Jakim wzmacniaczem zasilić
    SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP w domu? Pod jakie wzmacniacze albo koncówki mocy wy macie podlączony ten głośnik, ze to działa i teoretycznie nic zlego niema prawa sie z nim stac?

Zamieszczone przez kubzik123 Zobacz posta
    ...ze to działa i teoretycznie nic zlego niema prawa sie z nim stac?[/FONT][/SIZE]
    Może na początek posłuchaj fachowca: http://www.eis.com.pl/virtual/module...odload&pid=163 później jeszcze troszkę poczytaj i sam będziesz wiedział.

Skomentuj

A może cewkę da się spiąć szeregowo? Byłoby 4 ohm i wtedy łatwiej o końcówkę domową.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
        A może cewkę da się spiąć szeregowo? Byłoby 4 ohm i wtedy łatwiej o końcówkę domową.
        Da się, trzeba tylko konkretnego wzmacniacza żeby zasilić ten przetwornik.

Skomentuj

Cewki mam szeregowo bo mialem podlączone w aucie. Chyba ze wykombinowalbym jakis zasilacz czy cos w tym stylu i zasilił go tym wzmacniaczem z auta? Ale to juz chyba wiochą śmierdzi?? hmm. Pobór wzmacniacza to kolo 8A

Skomentuj

Wiesz, o gustach się nie dyskutuje. Ja bym nie połączył domowego subwoofera z typowym wzmacniaczem samochodowym. Już lepiej zainwestować w jakąś zewnętrzną końcówkę jak nie chcesz robić panela.

Skomentuj

Kup taki na jaki Cie stać, przecież nie kupisz do głośnika za 130 panelu za 500 tylko dlatego żeby go zasilić pełną mocą, mija to się z celem.

Skomentuj

Niech może autor nam napisze jakie ma wymagania akustyczne.

Skomentuj

Głosnik siedzi w skrzyni okolo 55litrów, szczelinowa, strojone na 25Hz. Miałem ją w aucie ale zajmuje mie miejsce i wgl jest mi to niepotrzebne w aucie dlatego pomyslalem ze bedzie grac w domu.

Skomentuj

do domu to raczej wersja 2x4r
                    zeby zasilic ten co masz to potrzebujesz poteznego wzmacniacza ktoy dostarczy 200w/4r :/

Skomentuj

http://allegro.pl/panel-wzmacniacz-d...973860577.html

Lenie :P hehe

Skomentuj

W sumie stwierdzilem, że sie pobawie i spróbojemy jakiegoś wzmaka zrobic a jesli czasu braknie to glosnik bedzie na sprzedaz.

Skomentuj

Czaruję...
                        X