Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka membrana do GDN 11/35/4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka membrana do GDN 11/35/4

Witam i z góry przepraszam jeżeli umieszczam te pytanie w niestosownym dziale
    Posiadam kolumnę centralną TONSIL ZgB 40-8-527C na dwóch głośnikach gdn 11/30/4 w których posypały się zawieszenia górne wraz z membranami. Które są kompozytowe ,problem polega na tym że nigdzie nie znalazłem membramy kompozytowej w tych rozmiarach .Czy jest szansa że gdzieś dostanę takie membrany ? Z óry dziękuję za odpowiedź

Tu spytaj:

http://www.umifon.pl/

Skomentuj

OK czekam na odpowiedź od nich

Skomentuj

ewentualnie nowe ale cena z kosmosu..

http://allegro.pl/glosnik-gdn-11-30-...958130818.html

Skomentuj

ta opcja odpada bo te poza zawieszeniem górnym są w dobrym stanie

Skomentuj

wyslij do tonsila - za pol cen nowego glosnika zregeneruja go

Skomentuj

Z tonsila zero odpowiedzi ,natomiast w umifon mają same zawieszenia górne bez membran co tylko częściowo ratuję sytuację

Skomentuj

Tonsil już niczego nie zregeneruje, nie ma go. Ale pewna hurtownia we Wrześni kolejny raz wskrzesiła nieboszczyka. Teraz pod adresem www.tonsilprodukcja.pl

Skomentuj

http://www.tonsilproducent.pl/

czyli twierdzisz ze znowu wykozystaja legende marki i sprzedadza to co im zalega?

Skomentuj

Oni twierdza że to produkują. Zobacz na stronie Int. ich opisy.
                    Poprzednio producentem była spółka tonsiltechnologie zawiązana przez Tonsil Acoustic Company SA . Ale ta spółka zaprzestała produkcji w grudniu 2011 roku kiedy likwidator Tonsil SA odebrał im licencję na produkowanie i znak "Tonsil".
                    -tak przeczytałem na innym forum.
                    Pewnie ta tonsilprodukcja to są te same maszyny wynajęte od likwidatora Tonsil SA, które wcześniej były używane przez tonsiltechnologie.

Ta cała tonsilprodukcja w ogóle nie wiadomo czym jest. Na stronie Int. jest nazwisko "Dutkiewicz". Ten człowiek pracował w tronsiltechnologie, wcześniej w pro-tonsil i jeszcze wcześniej w tonsil SA. Więc moze potrzebują kogoś kto im coś powie na temat głośników. Nazwy i wygląd sa podobne, a jak to chodzi to sami mogą nie wiedzieć.

Skomentuj

wiesz co, nawet nie chce sie zaglebiac w to wszystko.
                      najgorsze jest to ze nadal jest pelno fanatykow tonsila :/

Skomentuj

Też mam trochę ich starych rupieci i coś tam sobie z nich strugam. Jak będzie z tą nową produkcją to chyba nawet jasnowidz Jackowski nie wie.

Skomentuj

Panowie nie fanatycy:-) my dzieci wychowane na tym cycku

Skomentuj

może tak nie z tym cyckiem, ale głośniki były swego czasu przyzwoite ach mało dostępne "luzem". Problem w tym że nie wiadomo jakie są teraz i w ogóle czym one są teraz. Ja bym się od nich trzymał z daleka. Będzie to tym, łatwiejsze że nowa produkcja ze znaczkiem tonsil jest absurdalnie droga.

Skomentuj

Nie na temat...
                              napisalem do nich maila. przeczytany, ale nic nie odpisali

Skomentuj

Mogliby na przykład puścić GDN30/120/1 z czarną matową powłoką membrany dopasowaną do GDMK18/80 :-)

Kiedyś dawno mi się marzył taki zestaw głośników na gumowym zawieszeniu o przekroju S jak w niektórych głośnikach estradowych, ale jestem pewien że na ich etapie "rozwoju" aż tak wielkie prace badawczo-rozwojowe nie są możliwe.

Tak patrzę na przykład na głośnik do Siest GDN15/40/5 z katalogu na stronie tonsilproducent.pl i on mi się jakoś nie podoba. Wygląda jakby miał za mały nabiegunnik wzięty z innego głośnika. Szesnastek i siedemnastek w ogóle nie widzę w ich ofercie, tylko jakieś zabytki.

Ogólnie tak każde kolejne wcielenie Tonsilu wygląda coraz dziwaczniej i rachityczniej.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  Panowie nie fanatycy:-) my dzieci wychowane na tym cycku
                                  Nie jestem pewny czy to ironiczne czy nie :) Sam pamiętam jak ojciec miał mildtony z etykietą sanyo, potem odziedziczyłem od wujka altusy, nawet teraz mam DIY częściowo na tonsilach, ale to raczej nie ze względów sentymentalnych lecz ograniczony budżet - jednak nie powiem że GDN 20/80/2 czy 16/50/6 to złe przetworniki.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Żadnej ironii kolego, czysta rzeczywistość. Trzeba było z ojcem 5:00 rano wyruszać na wolumen żeby coś kupić :(

Skomentuj

Nie na temat...
                                      W dawnych dobrych czasach gdzie pieniądze znaczyły znacznie mniej niż układy koleżeńskie nabywane na przykład podczas wspólnego naprawiania samochodów marki syrena, ludzie pracy miast i wsi mieli worki kapuchy poupychane w tapczanach. Każda najmniejsza dziura zapadła dostawała towar wg rozdzielnika do sklepów społem albo GSu - rozdział statystyczny na ilość mieszkańców. Jak już wszystko do grania kupiłem i zobaczyłem kolumny Altus w sklepie to zanim pognałem do ojca po kasę jakaś moherowa babcia, która głośniki widziała na niedzielnej mszy tylko, sprzątnęła mi parę tych błyszczących szafek sprzed nosa. Rany co za trauma :-D

Skomentuj

Informuję że nowe zawieszenia membran z umifon'a już dotarły dzięki wszystkim za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
                                        X